Spring breakers – Vacanta de primavara

Incep acest articol cu o marturisire: despre unele filme mi-e foarte greu sa scriu. Extrem de greu. Starile pe care ti le-a generat in sala de cinema sunt atat de ciudate incat efectiv iti blocheaza cuvintele. La alte filme (cum e Cod Rosu la Casa alba) cuvintele iti vin firesc si lin, articolul parca se scrie singur.

Despre Spring Breakers ar fi multe de spus. Si fiecare are propriul sau registru de analiza si judecata. Eu voi spune doar 4 chestii despre acest film, pe scurt, indeajuns de multe incat sa va starnesc curiozitatea:

1. Trailerul a tot rulat pe la cinematografe. Din trailer filmul parte foarte bun. Insa si trailerul asta dat de prea multe ori poate efecte adverse: imi zicea un amic ca se saturase si ii pierise cheful de acest film de cate ori a vazut trailerul… E un punct de vedere.

2. Nu inteleg de ce el este prezentat drept comedie. Pe multe site-uri este asa iar acest lucru reiese partial si din trailer. Sau nu stiu eu sa citesc trailerele? Hai sa-mi ziceti si voi:

3. Despre „sunet” si de bine si de rau. Are o coloana sonora foarte buna si adecvata, insa mi se pare ciudat faptul ca se aude muzica in mai mult de jumatate din film. Deci sunt foarte dese momentele in care personajele nu se aud vorbind ci actiunea se desfasoara pe un fond muzical. In trailer inteleg sa se intample astea, dar sa faci mai mult de jumatate din film un trailer mi se pare prea mult. Imi venea sa intreb la un moment dat: gata cu trailerul, vreau sa bagati si filmul.

4. Una dintre cele mai scarboase faze vazute vreodata este cea in care „Alien” (James Franco) suge teapa pistolului (tevile de fapt, ca avea 2) celor 2 gagici ramase (Restul se intorsesera la mamicutele lor). Faza mi se pare sincer mai scarboasa decat faza cu Aripioarele KFC din Killer JOE.

Per total mie nu mi-a placut, dar pot admite faptul ca este un stil nou. Poate unii il vor gusta (iesise cineva din sala si zicea ca ii place sa vada multa depravare), insa nu e genul meu.

Despre Spring Breakers, din ce am vazut pana acum, doar 2 articole: Delia pe Filme-Carti si Spanac (articolul lui Spanac trebuie citit doar dupa ce ati vazut filmul pentru ca el vi-l povesteste pe tot; are un ditamai spoiler, insa unul funny, pe care merita sa-l cititi dupa vizionare).

Filmul este de azi in cinematografe si e adus in Romania de InterCom Film.

Salutari DE PRIMAVARA tuturor ­čÖé

Comments

comments

3 thoughts on “Spring breakers – Vacanta de primavara

  1. @Ioana: abia astept, poate tu ai apreciat filmul asta.

    @Spanac: e parerea ta, da-mi voie si mie sa am o parere. Mi s-au parut ambele faze la fel de penibile, cu un „bonus” pt cea din Spring Breakers.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !