Sport in casa ta

Super-Blog 2012 imi ofera iarasi o tema provocatoare. Din multe puncte de vedere.

Si pentru ca oricum sunt considerat egocentric, Emilcentric ori narcisist, ma voi referi la mine in articol. Numai si numai la mine.

Asadar, mai demult (sa fie cateva luni?) o amica ma tot batea la cap sa fac sport. Sunt destul de plinut (blogger cu greutate adica, nu altceva) si ar trebui sa ma apuc sa dau jos surplusul. Sau macar o parte din el. Solutia data de acea amica era alergatul prin parc. Cica are o tona de avantaje si putine dezavantaje. Desi sunt si d-alea.

Alta data am fost la un botez. Acolo am intalnit un nutritionist, care ma sfatuia sa incep cu regimul alimentar. Cica ala ar fi de baza. Sportul ar completa doar.

Ultima chestie: un amic s-a dus la sala cu niste prieteni. Erau mai mult fete. Nu stiu daca era singurul baiat sau mai era unul. Ideea e ca a lesinat acolo. Cadere de calciu parca.

Ce au in comun toate astea? Pai ideea de a face sport. Cel mai bine este, dupa cum voi demonstra in continuare, sa faci sport in casa ta. Iar casa ta poate fi chiar si o garsoniera. Desi cel mai bine e sa ai o casuta, cat de mica, cu curte.

Sa vedem acum de ce:

1. Daca depinzi de o sala de fitness, inseamna ca depinzi si de vreme. Pot fi -20 de grade sau +40. Nasol in ambele situatii. N-ai masina, ai belit-o. Esti obosit apoi. Si in plus, trebuie sa-ti faci un program si in functie de posibilitatile acelei sali. Mai complicat.

2. De alergat poti alerga prin parc daca ai unul aproape. Si ne intoarcem la punctul anterior.

3. In ambele situatii anterioare exista marele risc sa-ti fie rusine. Sa ai impresia ca e rusinos ceea ce faci. Mai ales in cazul punctului 1.

4. Acasa poti face imediat dupa ce te-ai trezit. Cum e si recomandat. Altfel, pana la sala poti face chiar si jumatate de ora. Cica scade enorm eficienta. Te-ai trezit, te-ai dat jos din pat si te apuci de facut sport. Sport in casa ta, nu in cine stie ce sala.

5. Era sa uit: banii! Fata de alergatul prin parc e mai scump, nu contest. Dar e mai ieftin decat sa mergi la sala. Mult mai ieftin.

Mai nou gasim aparate de fitness si la hypermarket. E un lucru cat se poate de benefic. De exemplu, Hypermarketul Real,- pune la dispozitie cateva aparate de fitness. Cele mai populare sunt bicicletele mecanice (care inlocuiesc alergatul prin parc) si stepperele. Pentru un efect sporit, daca aveti curte, puteti face sport pe aparate in aer liber. Sunt greu de carat, dar e mai sanatos.

Atentie insa la un detaliu (pentru voi s-ar putea sa nu conteze, pentru mine da): unele aparate au limita de greutate. Maxim 100 de kg cica. Deci eu nu am voie pe dansele.

Sport la tine acasa. Retine aceasta sintagma. Ulterior, cand deja esti obisnuit cu unele aparate, poti merge la sala pentru chestii mai complexe. Si eventual pentru indrumarea unui antrenor.

Salutari SANATOASE tuturor!

ps: Tu faci sport in casa ta?

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !