Spoiler la fotbal – Romania – Muntenegru

Spoiler la fotbal – Romania – Muntenegru

 

Acest articol trebuia scris in timpul Euro 2016. Nu l-am scris atunci, insa o fac acum. Trebuie sa va povestesc ce am patit in timpul meciului Romania – Muntenegru, pe care o testasem de cateva ori in timpul Euro 2016.

Asadar, mai multe posturi tv de la noi emit atat in format SD, cat si in format HD. Le gasesti, insa, in lista de canale, fie de pe tv, fie de pe net, in ambele variante. Gasesti atat Dolce Sport 1, cat si Dolce Sport HD. La TVR e situatie speciala, ai TVR 1, TVR 2 si TVR HD, ultimul nefiind un TVR 1 in versiune HD, avand, uneori, program propriu. Trecem peste detalii si ajungem la partea importanta.

Tvr HD

Asadar, ati observat vreodata, in cazul unui eveniment sportiv, ca versiunea normala si versiunea HD nu sunt corelate? Diferentele sunt de cateva secunde, aceste diferente dovedindu-se uneori esentiale.

Acum, tehnic vorbind, nu stiu care ar trebui sa fie inaintea cui. In cele 2 cazuri, situatiile sunt diferite: la postul Telekom Dolce Sport 1 HD era in urma Dolce Sport 1 (in versiunea online, de pe site), in timp ce la TVR, pe tv, TVR 1 era IN URMA TVR HD.

Acum sa va zic cum am testat TVR-ul in 2 locatii diferite.

Duminica seara, regie. Am mers cu un amic, am zis ca mancam o pizza si bem ceva bere. Descoperisem noi faptul ca cei de la Domino’s Pizza au si o mini-terasa. De obicei nu e aglomerat. Au televizoare, canapele ok, era perfect pentru ce voiam. Doar ca nu mai aveau bere. Asa ca dupa ce cautam prin alta parte, pe unde sa fie mancare buna si atmosfera misto constatam ca cel mai bine este sa stam sa mancam pizza acolo. Cu suc. Ma rog, doar o repriza, la pauza urmand sa mergem in alta parte, pentru bere.

Si acum e partea misto: la Domino’s era TVR HD. Auzeam primii, inaintea celorlalti. Ne simteam bine: parea ca avem exclusivitate, ca suntem mai informati decat ceilalti. La un moment dat am inceput sa urlu superior: INAPOIATILOR, AFLATI TOT TIMPUL DUPA NOI CE SE INTAMPLA…

Spoiler Alert 2

Daca aveti impresia ca am fost nesimtit, sa stiti ca pedeapsa am primit-o destul de repede. Adica in repriza a II-a. Am mers in P21 (cine cunoaste regia stie la ce ma refer), acolo tv-ul era pe TVR 1. Si prin camine se auzeau reactiile imediate dupa fiecare eveniment. Da, ajunsesem, brusc, inapoiat.

Sa va reamintesc cand s-au dat golurile? Sa va spun ce s-a intamplat la ultima faza a meciului? Apai stiti deja :))

La Euro 2016 situatia statea in felul lor: eu dadeam de fiecare data sa ma uit pe Dolce Sport 1 HD si eram in urma celor care se uitau la Dolce Sport 1. Si de multe ori ma trollau pe facebook, urland (virtual) ca s-a dat gol. Abia prin optimi m-am prins de faza si am inceput sa ma uit la Dolce Sport 1.

Acum, termenul de spoiler vine din cinematografie. Inseamna sa dezvalui finalul filmului/episodului cuiva care nu l-a vazut. Se intampla deseori in cazul serialelor fenomen. Pe blogul meu de filme evit sa fac spoilere, desi uneori imi mai scapa un detaliu care, teoretic, ar trebui sa surprinda spectatorii.

Spoiler Alert

Oricum, se recomanda ca atunci cand scrii pe blog sau pe facebook si bagi spoilere sa pui un anunt de SPOILER ALERT. Nu toti il folosesc, dar asa cica e recomandat. Asa ar fi deontologic.

Legat de titlu, ideea de spoiler la fotbal nu este comuna. Ma rog, inca sunt unii care au impresia ca meciurile pot fi vazute si-n reluare. Si, din pacate, sunt multi. Si se si baga-n seama aiurea. Totusi, chestiile patite de mine nu sunt din vina nimanui. Pentru ca n-am avut cum sa le botez, le-am zis astfel. Spoiler la fotbal sa-i ramana numele acestui fenomen.

Daca ati avut si voi parte, acum sau alta data, de spoiler la fotbal, zic sa va povestiti intamplarile. In casuta de comentarii, pe facebook, unde vreti voi. Salutari MICROBISTE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !