Spitalul comunal

Spitalul comunal

 

SPITALUL_COMUNAL

Lumea capata alt sens in scris. Totul are sens in scris. Este o invitatie la scris: memorii, o carte, poate un blog. Scrisul te ajuta in multe situatii: in primul rand un banal jurnal te ajuta sa nu uiti ce ai facut ieri. Atentie, insa, ce scrii: daca despre un om scrii doar ce auzi de la altii despre el s-ar putea sa-i ramana o imagine departe de realitate. Daca el, insa, nu stie nimic despre el?

La ce ar putea fi util scrisul?

– Sa zicem ca esti batran, dar iti place sa mergi sa bei o bere cu un amic. In fiecare zi. El, stiind de problema ta, profita si te pune de fiecare data sa faci cinste, zicandu-ti ca este randul tau. Ii poti face, insa, o surpriza, notandu-ti zilele de cinste intr-un carnetel. Si se aplica pana si uitucilor tineri, nu trebuie sa fii neaparat batran ca sa uiti.

– Sa zicem ca esti grav bolnav si vrei sa lasi in urma ceva. Sa stie lumea ce ai facut. Sa isi aduca aminte de tine. Cumva. Ce faci? Scrii!

– Sa zicem ca-s chestii pe care nu le intelegi. Ti s-au intamplat lucruri ciudate. Care este solutia? Le asterni pe hartie. Pe hartie ele capata sens. La inceput a fost cuvantul… Dar cineva l-a asternut undeva, pe tablite sau pe hartie. Altfel n-ar fi avut sens.

– Scrisul este mai puternic decat vorbele. Ce se stie despre o persoana? Ce este SCRIS despre ea. Nu conteaza ca a scris ea sau ca au scris altii. Si vorbele/zvonurile sunt luate in seama, dar ele sunt trecatoare.

SPITALUL COMUNAL

Nu, nu am fost la vreun training despre blogging ori la vreun seminar de scriere creativa.  Am fost doar la un spectacol de teatru. Spitalul comunal se numeste el. Din care am retinut chestiile de mai sus. Pe care nu le explic pentru a nu face spoiler. Ma rog, pe langa reprizele sanatoase de ras.

Spitalul Comunal se joaca la Teatrul Metropolis. Despre ce se intampla in spectacol va puteti face o idee urmarind clipul de mai jos:

DESPRE Spitalul Comunal mai gasiti articole in urmatoarele locuri: IleanaLucaciu, Revista22, Yorick.ro, Adevarul.ro si Ziarul Metropolis. Eu va zic doar sa mergeti sa-l vedeti, sa va convingeti si singuri. Apoi apucati-va de scris ­čÖé Salutari TEATRALE tuturor!

ps: Vizita la Spitalul Comunal poate fi facuta fara prescriptie medicala. Daca apar crize prea puternice de ras, adresati-va regizorului ori actorilor!

 

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !