Spectacol Coupe – Aici nu se simte & Oase pentru Otto – vineri, ora 22, Green Hours

Va scriam zilele trecute despre un spectacol cu Marius Manole la care urma sa particip. Am fost la spectacol, mi-a placut, as vrea sa-l revad pe scena. Despre acel spectacol voi scrie intr-un articol distinct. Nu despre acest spectacol vreau sa va vorbesc acum, nici despre recordurile lui Marius Manole (deja stiti: luna aceasta va juca in 40 de spectacole, 10 dintre ele apartinand Teatrul nu e o cladire). Acum o sa va vorbesc despre „spectacolul Coupe”, doua spectacole care vin doar la pachet, si care se vor juca vineri, ora 22, la Green Hours: Aici nu se simte & Oase pentru Otto.

Aici nu se simte

O piesa despre un barbat si o femeie carora le pute. Nu e greseala de tipar, chiar despre asta e piesa.”Toata lumea pare bine-merci” numai lor le pute. Nu se cunosc, dar “putoarea” ii face sa se refugieze impreuna undeva deasupra tuturor, unde aerul e cit de cit mai respirabil. Ce fac doi oameni, barbat si femeie, care nu se cunosc, cind au de stat ceva timp unu llinga altul (la orizontala)? Isi spun lucruri pe care nu le-ar spune nici celui mai apropiat prieten. Dialogul lor, des itrist, are hazul lucrurilor atit de banale incât nu te-ai astepta vreodata sa le citesti intr-o carte sau sa le vezi intr-o piesa de teatru. Un barbat si o femeie fortati de imprejurari sa stea impreuna in singurul loc cu aer respirabil din jur. Si pentru ca aerul curat face bine la inima si, implicit la sentimente… parca se si indragostesc putin… (Lia Bugnar via Buzzcamp)


Oase pentru Otto

„Doua prostituate pe soseaua de centura. Da. Si?! De ce sa merg la teatru ca sa vad ceva ce pot vedea oriunde pe drumurile patriei?! Tocmai de-asta. Pentru ca le vedem, dar de fapt nu le mai vedem. Ne-am obisnuit cu ele ca si cu gropile, ca si cu gunoaiele, nici macar nu ni se mai par ceva picant. Sint ca niste umbre ale soselei.
Si-atunci, cind ne trezim cu ele fata in fata, in sala de spectacol, mai intii sintem stinjeniti, apoi ne intrebam daca e un spectacol din ala vulgar cum sint mai toate comicariile de pe la televizor, dupa care (neavind de ales) ne linistim si LE PRIVIM. Si sunt altfel decit ni le-am inchipuit. Si diferentele dintre noi si ele sint atit de mici… (cum sunt intre noi si oricare alt om). Si nu vreau sa zic vorba mare, da’ daca esti un om normal, la sfirsitul celor 50 de minute le si indragesti. Pe cineva care te face cind sa rizi, cind sa plangi, nu poti decit sa-l indragesti in cele din urma.” (Lia Bugnar via Hotnews)

Alte opinii despre cele 2 spectacole:

– Creştinism e atunci când o curvă de pe centură primeşte, spre păstrare temporară, 500 de dolari de la o cvasi-necunoscută. Ce face: fuge sau nu fuge?
Către această dilemă, simplă, limpede şi tăioasă ca o lamă perfect ascuţită gata să fie înfiptă în omoplatul existenţei noastre adesea-patrupede, creşte Oase pentru Otto, unul dintre cele mai deştepte texte ale Liei Bugnar, relansat de curând la Green Hours, şi jucat, în formulă coupé, împreună cu Aici nu se simte… (sursa: agenda.liternet.ro)

– O piesa de teatru despre viata si deciziile pe care le luam in viata, despre umanitate si despre noi.
Centura Bucuresti
Doua tinere se cearta pe loc…se impaca…apoi, in asteptarea clientilor, isi povestesc drama vietii lor.
O viitoare cantareata de opera (Dorina Chiriac) castiga un concurs in Noua Zeelanda si decide sa se prostitueze pentru o noapte pentru a-si plati biletul de avion; dupa 2 luni in care nu reuseste sa faca rost, prin alte mijloace, de banii necesari. E hotarata sa nu se vanda pentru mai putin de 500 de dolari – pretul biletului de avion.
„Mai bine sa fii o curva pentru 5 minute la momentul potrivit, decat o sfanta proasta toata viata.”
Colega ei (Lia Bugnar) de pe Centura Bucuresti a facut din asta o adevarata meserie, si se multumeste si cu 100 de lei. Are un baiat, clasa a III-a, caruia ii place sa picteze. (sursa: Raluca Uluiteanu)

Aici nu se simte sau balada celor care (nu) cuvântă
Un el şi o ea se întâlnesc pe acoperişul viselor pentru că realitatea miroase urât. Dorinţa de a fi iubit a stat atât de mult timp în exil, încât dragostea s-a sleit şi a început să pută de-a binelea. Acum poluează întreaga atmosferă şi se răspândeşte asemenea unei molime. Experienţa olfactivă devine una sinstezică; mirosul se insinuează până şi în urechile protagoniştilor, ameninţând să le străpungă auzul. Miasma doare, se strecoară şi în carne, este posesivă, obligându-şi victimele să se refugieze sub acelaşi palton al fricii.
[…]
Oase pentru Otto
Ce le poate aduce împreună pe două femei diferite, noaptea, pe trotuarul ce pare să se prelungească spre un infinit dezolant? O cântăreaţă de operă (Medeea Marinescu) şi o prostituată (Lia Bugnar) aşteaptă o maşină care să oprească. Pentru prima, ar însemna unica şansă de a pleca în Noua Zeelandă unde a câştigat un concurs de canto. Cealaltă se regăseşte în situaţia sordidă împărtăşită de zeci de femei pentru care strada devine micul eden prăbuşit din care îşi croiesc ziua de mâine. Destinele lor se ciocnesc – impactul e chiar dureros pentru artista inocentă, nefamilarizată cu îndeletnicirile nocturne ale vecinei sale de trotuar – apoi dansează unul în jurul altuia ca într-un tango la început stângaci, apoi electrizant. (sursa: FataDinLuna)

Cele 2 spectacole, Aici nu se simte, respectiv Oase pentru Otto se joaca vineri seara, de la ora 22, la Teatrul Green Hours. Rezervări: Teatru@greenhours.ro / 0788 452 485 (L-V: 11-18). Salutari TEATRALE tuturor si ne vedem vineri seara 🙂

Comments

comments

One thought on “Spectacol Coupe – Aici nu se simte & Oase pentru Otto – vineri, ora 22, Green Hours

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !