Specialist in frumusete

Specialist in frumusete

Acest articol pleaca de la 3 adevaruri:

1. Niciodata nu am inteles utilitatea unei parade a modei. Tot timpul am vazut acele haine drept inutile, pe care nu le poti purta in viata de zi cu zi, iar evenimentul, in sine, mi s-a parut dintotdeauna inutil.

2. Niciodata nu am fost in pas cu moda. Nu mi-a placut sa renunt la o haina doar pentru ca nu se mai poarta ori sa fiu interesat ce se poarta anul asta. Daca-mi place o haina o cumpar. E drept, am tot mai multe haine, pe unele nu le mai port, dar asta e alta discutie. Insa nu sunt deloc interesat ce se poarta anul acesta sau faptul ca o anumita haina nu mai e la moda. De exemplu, mie-mi plac gecile de blugi, desi ele nu mai sunt demult la moda. Nu ca m-ar interesa acest aspect.

3. Tot timpul am privit ciudat barbatii care sunt interesati de moda … feminina. Una este sa iti spui parerea si sa vorbesti despre dezastre evidente (gen tenisi la rochie) si altceva este sa te preocupe, cu adevarat, industria respectiva.

O chestie si mai ciudata mi se pare sa vad un barbat ca „stilist”: sa-l vad facand unghiile unei femei, vopsindu-i parul ori pudrand fata cuiva. Mi se pare ciudat, neinsemnand asta ca am o parere proasta despre cele ce se ocupa cu asa ceva.

Totusi, exista unii barbati care au inovat aceste domenii. In cazul modei, cei mai buni designeri sunt barbatii. Cei mai buni designeri sunt barbatii, neinsemnand ca nu exista si femei foarte apreciate in acest domeniu.

In cazul stilistilor, exista o metoda, numita Weavgo, ajunsa deja brand. Nu stiu in ce consta exact, stiu insa ca se organizeaza seminarii si cursuri prin care oamenii sunt invatati sa aplice aceasta metoda.

Legat de meseria de Specialist in frumusete, avusesem o discutie, demult, cu o amica. Ea invidia enorm pe cei care se ocupa cu asa ceva. In acest termen intrau, deopotriva: specialistii in amenjarile interioare, designerii de moda, stilistii (in care intra pana si banalii frizeri, fie ei pentru barbati ori pentru femei), pana si arhitectii. Cu totii sunt repsonsabili cu estetica. E drept, nu toti sunt la fel de competenti, unii vad in meseriile lor doar un loc de munca. Exista, deci, roboti, insa exista si oameni cu adevarat pasionati si talentati in asa ceva.

In final, fac pentru ultima oara precizarea: nu am nimic cu cel ce se numeste specialist in frumusete. Nu este nicidecum misoginism sa consider a fi o meserie pentru femeie. Este o chestie de obisnuinta; asa sunt obisnuit, cu femei facand unghiile altor femei. Salutari FRUMOASE tuturor!

 

Comments

comments

One thought on “Specialist in frumusete

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !