Spa. De calitate?

Nu-mi dau seama cum ar trebui sa incep acest articol. Sa incep cu faptul ca spa -ul este modalitatea prin care oamenii nu chiar bogati (a se citi cei care stau la bloc) se pot bucura de un oarecare confort? Sa explic tehnic ce inseamna spa-ul? Sa spun de cate tipuri este?

Voi face cate un pic din toate acestea. Un articol „clasic” ar fi trebuit sa inceapa cu totul altfel, dar aici suntem pe plantatia mea, deci eu fac regulile.

Si incep asa: cat de rentabil este sa cumparam un SPA? Oamenii in ziua de astazi sunt foarte ocupati. Iar spa -ul il vor cumpara niste oameni cu ceva stare materiala. Il cumpara si bogatii, dar si cei care nu pot avea o piscina si sunt nevoiti sa stea intre cei 4 pereti ai unui apartament de bloc. Acesti oameni, indiferent cat de bogati sunt, sunt in general destul de ocupati. Pleaca de dimineata de la 6 de acasa si se intorc abia seara. Fac dusul in fuga dimineata si seara cand ajung acasa am dubii ca au timp sa stea sa se bucure de tot confortul. Poate doar daca au o nevasta „intretinuta”, care sta toata ziua acasa fara sa faca efectiv nimic… Ok, putem vorbi de weekenduri (si ele importante), dar oare renteaza sa iei un lux pentru un timp atat de scurt?

Un motiv (ascuns si nespus) ar fi fala: SPA -ul este o modalitate de etalare a bogatiei. Sau ma rog, faptul ca avem asa ceva ne facem sa fim, macar dintr-un punct de vedere, pe picior de egalitate cu cei bogati. Cei spre care tindem. Ca mai avem mult pana sa-i ajungem este altceva. Revenind: casa proprie nu mai este demult o chestie pur personala si intima. Daca aveti o meserie care sa presupuna o socializare intensa (indiferent cat de bine remunerata) casa devine un loc de pelerinaj. Iar ce ai in casa nu mai este o chestie intima ci este o chestie care pana la un punct s-ar putea sa te reprezinte.

Si acum vine partea interesanta: ce fel de SPA luam si de unde? Aceeasi vesnica problema cu marcile. Si aici dau un exemplu destul de recent: e un local (foarte drag mie) care s-a deschis anul acesta. Printre altele ei aveau un televizor LCD chinezesc. Proprietarul era nedumerit, el tamandu-se de faptul ca acel tv o sa strica imaginea intregului local. Nu stiu cum s-a rezolvat problema intr-un final, dar ideea ramane: nu te poti expune cu astfel de marci.

Revenind la subiectul nostru: daca tot iei SPA cu care sa te lauzi ar fi cazul sa iei unul bun. S-ar putea sa te faci mai rau de ras cu unul de-o calitate indoielnica. Iar „cunoscatorii” vor recunoaste imediat unul bun de unul de proasta calitate. Aici nu este ca la televizoare unde marcile sunt arhicunoscute (cand zic arhicunoscute nu ma gandesc la bloggerul cu acelasi nume). Pe net de exemplu se vorbeste despre o asa numita calitate spainstal. Pana acum am auzit lucruri bune despre ei, dar inca nu i-am testat. Daca voi ati avut de-a face cu ei astept impresii, fie ele bune sau rele.

Salutari BLOGOSFERICE tuturor! ­čÖé

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !