Somnoroasa aventura

Somnoroasa aventura

 

O piesa veche, adaptata contextului actual. O piesa aparent banala, cu un decor simplist, jucata exceptional.

Povestea? De-o simplitate dezarmanta. O tanara, Gabriela, locuieste cu matusa ei, Cleo. Gabrielei ii place de Manole, un baiat simplu. Matusa ei voia, insa, ca ea sa se marite cu cineva cu bani. Nu e de acord ca ea sa munceasca ori sa faca o facultate. „Gabriela, esti prea frumoasa pentru a munci. Lasa-le pe alea urate sa munceasca”.

Cleo fusese cu Ogaru. Acum lui Ogaru ii place de Gabriela. Ca de altfel si domnului Gherman. Cleo il voia pe Gherman drept ginere. Domnul Gherman era bogat si a crezut ca daca o rasfata pe matusa Cleo o va obtine pe Gabriela.

Gabriela este indecisa. Pe cine va prefera ea intr-un final si cum se termina aceasta frumoasa comedie va las pe voi sa descoperiti. Imi permit, insa, sa fac cateva precizari:

Somnoroasa Aventura

1. Domnul Gherman este cel mai plictisitor om cu putinta. Avea nevoie de cineva care sa-i sparga monotonia. Voia ca acasa sa nu fie la fel de monton precum la munca. El era FUNCTIONAR la primarie. In ziua de azi aceasta meserie ar fi trebuit inlocuita cu CORPORATIST. Nu ar mai fi fost in slujba cetatenilor, ci in slujba brandului.

Ca sa vedeti si decorul. Banca aceea se rotea, aceasta fiind singura schimbare de decor din timpul spectacolului
Ca sa vedeti si decorul. Banca aceea se rotea, aceasta fiind singura schimbare de decor din timpul spectacolului

2. Matusa Cleo si Ogaru sunt profitorii perfecti. Vor sa traiasca pe spinarea altora, dar nu prea au pe a cui. Intalnim la tot pasul.

3. Manole e romanul simplu. Ii plac micii si, sincer, mi-a cam facut pofta. Daca Teatrul Foarte Mic s-ar fi langa o carciuma cu mici cred ca as fi poposit nitel. Si nu cred ca am fost singurul din sala caruia i-a ramas gandul la mici.

Teatrul Foarte Mic

4. Credeti ca, in ziua de astazi, nu li se zice fetelor frumoase ca n-ar trebui sa munceasca? Langa mine, o amica mi-ar marturisit, chiar in timpul spectacolului, ca i s-a spus de mai multe ori acest lucru la jobul ei. Eu, rautacios, ma intreb doar daca aceste intrebari nu insinueaza, de fapt, ca o femeie frumoasa nu poate fi, in acelasi timp, si desteapta. Daca ar fi asa, ar fi destul de trist. Ar insemna ca daca ii zic unei tipe ca e frumoasa de fapt o jignesc. Nu e deloc bine 🙂

Poza este intentionat neclara. Asa neclara cum este, spuneti voi daca domnisoara din imagine ar trebui sau nu sa lucreze :)
Poza este intentionat neclara. Asa neclara cum este, spuneti voi daca domnisoara din imagine ar trebui sau nu sa lucreze 🙂

5. Despre Somnoroasa aventura au mai scris: Claudia Tocila, Ileana Lucaciu, Cronix.Ro si SensoTV.Ro. Unii de bine, unii de rau. Imi fac datoria sa semnalez mai multe opinii, chiar daca cu unele nu sunt de acord.

Somnoroasa aventura aplauze

Mergeti sa vedeti Somnoroasa Aventura. Il veti regasi pe Teodor Mazilu si veti constata cat de actual este. Daca personajele lui se regasesc si astazi, inseamna ca va puteti bucura, inca, de acest spectacol 🙂 Veti rade cu pofta insa, in acelasi timp, veti medita un pic.  Garantez ca n-o sa va ia somnul. Salutari TEATRALE tuturor!

Dovada c-am fost sa vad Somnoroasa aventura
Dovada c-am fost sa vad Somnoroasa aventura

 

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !