Sofia Ungureanu despre Dom Hemingway

Pe scurt: Sofia Ungureanu a scris pana acum, pe blogul meu, despre 2 filme: The Millers si Matei Copil Miner. M-a insotit si la Gala Dom Hemingway, iar acum revine cu un articol despre acest film. Enjoy:

Alaturi de autoarea articolului 🙂

Jude Law is Dom Hemingway and We’re not.

Răspunsul corect  la acest teaser sec:

Who the fuck would want to be him?

Dom Hemingway (Jude Law), borfaş specializat în spargerea de seifuri (şcoala vieţii se resimte) urmează să fie eliberat după 12 ani de  spart seminţe în celulă. Greşeala care l-a costat pe Dom  izolarea completă de viaţă normală şi plictisitoare a plătitorilor de taxe din Londra este înţelegerea lui cu  Mr. Fontaine (Demian Bichir), şeful său interlop. Fontaine îi promite o găleată de bani buni, dacă şi numai dacă, Dom Hemingway şterge orice urmă sau gând legată de existenţa lui şi ia asupra sa întreaga vină pentru afacerile sale murdare.

Însă, după atâta vreme irosită între gratii, Dom se întoarce să îşi ridice recompensa alături de cel mai bun prieten, Dickie (Richard E. Grant). Pornesc amândoi într-o călătorie către sudul Franţei, la reşedinţa lui Fontaine, unde Hemingway o întâlneşte pe frumoasa Paolina (Madalina Ghenea). Viaţa lui Dom ar fi fost simplă dacă lucrurile s-ar fi oprit aici, însă reţeta droguri ,alcool,sex, scandal, bani grămadă & femei profitoare  duce inevitabil pe calea pierzaniei. În plus faţă de grijile lui obişnuite, Dom Hemingway trebuie să facă ordine şi în viaţa personală, sau ce i-a mai rămas din ea: o fiică (Emilia Clarke) ce îl urăşte din rărunchi pentru că şi-a părăsit familia pentru bani, un nepot despre care nu ştie nimic, vina pentru pierderea soţiei, iar lista poate continua la nesfârşit.

Portretul lui Dom Hemingway este pefect realizat de către Jude Law, de la costume la prezenţa scenică şi atitudine, limbajul vulgar, voinţa de fier asezonată cu furie oarbă şi energie vulcanică. Comedia neagră reiese din duo-ul dinamic Law- Grant şi întâmplările prin care personajele lor sunt forţate să îşi transforme condiţia de borfaşi unidimensionali. Astfel avem un tablou sensibil de umanizare: Dom-un infractor cu nişte valori familiale puternice pe care le preţuieşte foarte mult şi Dickie, un individ de nădejde care îşi sprijină prietenul în acţiunile sale aberante, indiferent cât de mult l-ar costa gestul, poate chiar şi o mână.

Dom Hemingway este exact ce aştepţi de la un film englezesc: comedie, acţiune,personaje exagerate cu o viaţă haotică şi dominată de circul absurdului şi un plus de dramă dar nu prea mult, căci lacrimile ruginesc inimile de tablă ale entuziaştilor. Enjoy 🙂

 

 

Dom Hemingway va fi in cinematografe incepand cu data de 29 noiembrie (adica DE ZIUA MEA), fiind distribuit de Ro IMAGE 2000. Daca vreti sa ajungeti moca la acest film, participati la concursul meu 🙂 Multumesc Sofia pentru frumosul articol.Vizionare placuta si salutari CINEFILE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Sofia Ungureanu despre Dom Hemingway

  1. Pingback: Sofia Ungureanu despre Dom HemingwayBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !