Sofia Frunza despre Dragostea e chimie nu magie

La filmul Dragostea e chimie nu magie nu am putut ajunge, asa ca mi-am trimis un reprezentant. De data aceasta reprezentantul a fost Sofia Frunza, care a fost pentru a II-a oara reprezentant EmilCalinescu.eu la un film (prima oara a scris despre Thanks for sharing, cand a mers in locul meu, iar a doua oara m-a insotit la The Secret Life of Walter Mitty, scriind ulterior la mine pe blog). Sa vedem ce are de spus:

Dacă e să vorbim de filme, un lucru este sigur: când vreau să mă relaxez aleg comediile 🙂 .
Îmi place senzația aceea de deconectare totală și relaxare profundă pe care o am atunci când mă uit la comedii. Timp de mai bine de o oră mă amuz continuu de situațiile funny prin care trec actorii și râd de mă dor obrajii, sărind în sus la fiecare fază dementă pe care o văd. Rămân setată pe starea de destindere o perioadă bună după film, când mă mai surprind uneori visând că joc rolul principal într-o comedie „tinerească”, așa cum îmi place mie să-i spun.
După o perioadă plină de provocări frumoase în viața mea, în care abia dacă am reușit să-mi găsesc timp și pentru mine, am ales să mă relaxez la o comedie romantică, a cărui trailer îl văzusem de ceva timp și care îmi plăcuse mult – Dragostea e chimie nu magie.

Chimie sau magie?
Care este fromula (chimică) care asigură un grad satisfăcător de fericire în viață? Oare puțină magie în cuplu sau în afara sa ajută?!
Dacă e să mă întrebați pe mine, aș spune că „fericirea nu are formulă”, fiecare o percepe diferit și îi atribuie o anumită valoare. Și exact asta am regăsit și în filmul Dragostea e chimie nu magie, în care este prezentată viața unui farmacist obișnuit (sau mai puțin obișnuit dacă stăm să ne gândim la rolul bărbatului vs. cel al femeii în România), care descoperă magia în chimie și care se transformă radical după ce începe o aventură cu o clientă seducătoare.

De la atitudinea dominantă a soției și socrului său, nepăsarea fiului și lipsa de respect a angajaților, Doug (Sam Rockwell), actorul principal, ajunge să capete încredere în sine și să înfrunte pe rând cele 3 mari „probleme” din viața sa. Toate acestea sub influența drogurilor, al alcoolului și al unei frumuseți blondine, care îl învață să fie bărbat atât în pat, cât și în relația cu soția și socrul său.
După o perioadă de dezmăț și indiferență totală și sub influența unor situații critice, Doug conștientizează valoarea oamenilor din viața sa și încearcă să repare greșelile pe care le-a făcut, însă, de data aceasta, ține cont, în primul rând, de aspirațiile lui.
Cum se termină povestea vă las pe voi să descoperiți după ce vizionați filmul , pe care vi-l recomand să-l vedeți împreună cu persoana iubită din viața voastră.
P.S: Mulțumesc Emil Călinescu pentru invitație 🙂

Sofia, cu placere. Si-ti multumesc pentru frumosul articol. Pe Sofia o puteti citi pe blogul personal sofiafrunza.wordpress.com.

Filmul Dragostea e chimie nu magie este deja in cinematografe (incepand de ieri) in cinematografe, fiind distribuit de RoImage 2000. Vizionare placuta si salutari CINEFILE tutror! 🙂

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !