Soferi de treaba

Daca as fi tabloid, as scrie: SENZATIONAL! Exista si soferi de treaba ! Ma rog, intr-un vreme chiar asa scriam articolele. Unii zic ca scriam mai bine atunci. Ma rog.

Despre soferi am mai scris , e adevarat, nu pe blogul meu. Atunci am fost laudat pentru obiectivitatea mea. Si pentru ca nu am injurat taximetristii. Si de data asta e la fel: laud pe cei ce sunt soferi de treaba. Si exista . Nu stiu cati, multi, putini, dar exista.

Ultimul exemplu aseara. Nu stiam unde e statia autobuzelor de noapte si am luat unul efectiv din drum. Oprise la stop. Mi-a deschis omul usa, am intrat. Urmatorul venea dupa 40 de minute… Deci mi-a cam prins bine.

Legat de asta, m-am tot gandit la soferii de RATB. Ma tot intreb de ce si unde se grabesc. Ii vad ca depasesc, ca apasa acceleratia. Nu inteleg: ei sunt platiti mai bine daca ajung cu 5 minute inainte? La taximetristi oarecum inteleg: clientul se grabeste, sau el se grabeste sa ajunga la client. Dar cel de ratb?! Unde si cand se grabeste…?!

Ca sa nu zic ca de multe ori iti zic: NU E STATIE. Sau se bucura cand iti inchid usa-n nas. Pe bune, in afara de placerea de a face rau, ce-i iese lui? Ok, inteleg cand nu te lasa sa COBORI in afara statiei. Cica daca da masina-n tine, el raspunde. Dar de ce sa nu urci? Il impusca cineva daca deschide usa?

Stiu ca de multe ori iti vine sa devii MM Stoica fata de ei, dar cand dai de soferi de treaba trebuie sa-i lauzi. Desi dupa unii nu ar trebui laudata normalitatea. Tind sa le dau dreptate.

Si inca ceva legat de soferi: ma enerveaza la culme atitudinea lor umila fata de hoti. Cica unul din ei, cam anul trecut, recunostea ca „e nevoit, ca altfel ne asteapta seara la capat…”. Ce fac ei? Pai simplu: in loc sa tina usile inchise cand e vreun caz semnalat, ei dimpotriva, le deschid repede. Tin, oarecum indirect, partea hotilor. Instinctul de conservare functioneaza. Poate asa ar face oricine din noi. Dar eu , de cealalta parte a baricadei, nu pot fi de acord.

Altfel, da, exista soferi de treaba. Si trebuie sa-i laudam si sa-i scoatem in evidenta. Nu stiu cum il cheama pe cel de aseara si mi-a fost prea somn ca sa-i mai tin minte numarul. Dar cinste lui.

Salutari DE TREABA tuturor 🙂

Comments

comments

2 thoughts on “Soferi de treaba

  1. Acum mai e o diferenta, sofer care e de treaba si respecta legea si sofer care e de treaba, dar nu respecta legea. Soferul de care spui tu ca te-a luat de la semafor a fost de treaba, dar stii ca a incalcat legea? 🙂

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !