Social Media Summit Bucuresti 2013

Despre Social Media Summit am scris atunci cand imi anuntam participarea. Tot atunci promiteam ca voi reveni cu impresii dupa eveniment. Ceea ce fac acum.

Nu voi scrie un articol clasic, ce a spus fiecare si ce mi-a placut. Voi evidentia niste aspecte si voi vorbi despre cativa speakeri care mi-au atras atentia. Intai si intai, generalitati:

1. Fusesem intrebat de o amica despre diferentele dintre SMS-ul din acest an si cel de anul trecut. As evidentia 2 mari diferente:
– anul trecut s-a pus un accent evident pe blogging si blogosfera;
– si in sala aceeasi senzatie: pareau mai multi corporatisti (nu e deloc peiorativ) decat bloggeri; anul trecut eram obisnuit sa citesc pe ecusoane numele si blogul, anul acesta sub nume gaseam numele firmei sau al ONG-ului pe care persoana respectiva il reprezenta.
Nu zic ca anul acesta a fost mai rau sau ca nu mi-a placut, e doar o constatare. Poate despre blogging nu mai e nimic de spus, habar n-am.

2. Anul acesta au fost si 2 speakeri din strainatate: Michael Koch ,Founder & CEO Catalyst Group respectiv Luiz Moutinho – Foundation Chair of Marketing, University of Glasgow. Primul a avut si o problema de sanatate (a prezentat in partea a II-a in loc sa prezinte in prima parte; problema era cauza ta de oboseala). Discursul sau a fost bun, e adevarat, parca as fi simtit nevoia de un pic mai multa carisma (poate in alt context omul ar fi prezentat altfel). As mentiona referirea sa la twitter (s-a mirat ca n-a prins la noi in tara) si despre Pinterest, care ar putea deveni vocea celor care nu au o voce.
Celalalt, Luiz Moutinho, a avut 2 interventii: intai in partea a II-a, cand a facut o scurta introducere, ulterior in ultima parte, cand a fost one-man show. Este de apreciat entuziasmul si carisma sa, nu degeaba este profesor la o prestigioasa universitate din Scotia.
Ideile sale sunt nenumarate, eu pur si simplu savuram discursul, fara sa apuc sa notez nimic. Sabina a facut live-blogging d-acolo (ca si Elena), asa ca ea are pe larg despre discursul lui Luiz.
Eu m-am dus insa repede sa fac o poza cu el. Si desi se spune ca scotienii sunt zgarciti, a acceptat sa faca gratis poza ­čśŤ :

3. Pentru prima oara a avut un discurs mai lung si Marta. NU a fost doar o gazda primitoare si o moderatoare, ci a fost un speaker in adevaratul sens al cuvantului. Felicitari.

As mai evidentia 4 chestii legate de alte discursuri de la sms:

1. Chinezu a avut ca de obicei un discurs bun si carismatic. Nu pot sa-l contrazic in ceea ce a zis, pot doar sa-mi exprim nemultumirea legata de faptul ca a parut in multe puncte o prezentare publicitara a blogalinitiative. Nu-l condamn, fiecare isi prezinta afacerea pe oriunde. Si eu as face asta. Spun doar ca in calitate de spectator mi-as fi dorit un discurs mai putin publicitar. Atata tot. Prezentarea completa o gasiti la link-ul indicat.

2. Alex Negrea a anuntat IN EXCLUSIVITATE ca pleaca de la BCR si ca merge la SPADA. O strategie foarte buna, toti cei prezenti au dat pe twitter chestia asta. Din pacate pt Alex Negrea lucrul asta a umbrit tot discursul sau, altfel unul foarte util ca de obicei. E adevarat: erau sfaturi pentru cei care administreaza conturi de fb ale unor companii.

3. Bogdana Butnar, ca de obicei, discurs energic si foarte bun. E o placere s-o asculti vorbind. Ea ar putea vorbi despre cel mai banal lucru din lume si sa-l faca sa para interesant. Pe bune. Ea a comparat social-media cu dragostea, vazand atatea si atatea asemanari. Sper sa posteze prezentarea ei, mi s-a parut fabuloasa.

4. Costin Cocioaba vorbea despre avantajele si dezavantajele fb-ului si ale blogului. Din prezentarea lui am inteles insa ca cele 2 s-ar exclude, ceea ce nu este adevarat. Ok, si eu sunt de acord ca pe fb nu poti posta chestii mari si lungi si ca ele se pierd, dar nu inseamna ca nu poti pastra fb-ul pentru chestii mici (glume), iar blogul pentru chestiile mai mari si mai importante. Oricum, bun orator si Costin.

Despre prezentarile celorlalti cititi in articolele invocate in text. Eu am subliniat doar ce mi s-a parut mai important ­čÖé

Salutari BLOGOSOFERICE tuturor si ne vedem la urmatorul eveniment BIZ ­čÖé

Comments

comments

7 thoughts on “Social Media Summit Bucuresti 2013

  1. Dimpotriva. Nu se exclud. Te orientezi in functie de ceea ce vrei sa faci. Fie doar, FB, fie doar bloguri, fie ambele. Ideea de la care am plecat a fost ca nu poti spune „Facebook e de cacao”, ci, cel mult, „Facebook nu ma ajuta sa-mi indeplinesc obiectivele.”. Valabil si pentru campaniile care includ bloguri.

  2. Pingback: Social Media Summit Bucuresti 2013
  3. Eu nu am inteles ca cele doua se exclud, eu am inteles ca cele doua trebuie folosite aplicat. Astfel incat dezavantajele Facebook sa fie cuantificate ca avantaje pe Facebook si invers.

    Discursul lui Michael Koch a fost scurt si lipsit de implicare, dar avea omul circumstante atenuante. Mie mi s-a parut un discurs mai degraba mobilizator pentru romani in general. M-am simtit ca la un curs de sociologie cat a vorbit el.

  4. Pingback: Social Media Summit Bucuresti, 2013 | idei

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !