Social Media Summit 2014

Ieri am fost prezent la Social Media Summit 2014, pentru mine fiind a III-a editie la care particip.

Mentionez, de la inceput, ca am participat doar la primele 2 conferinte, la partea a III-a, cea despre Facebook, am absentat, trebuind sa rezolv niste probleme. Asa ca ma voi referi strict la cele 2 sesiuni la care am participat.

Sesiunea I a inceput cu o scurta interventie a Martei Usurelu, cu sfaturi catre bloggeri, agentii si clienti. Bloggerii au fost primit urmatoarele sfaturi:
– Sa fii blogger NU este o meserie, incearca sa fii mai mult;
– Fii obiectiv cu subiectivitatea.
Agentiile au primit urmatoarele sfaturi:
– Trebuie sa cunoasca blogosfera.
– Sa gandeasca pe termen lung.
– Sa fie realiste.
– Sa elimine parti pris-urile.
– Sa masoare rezultatul campaniilor.
Clientii au primit urmatoarele sfaturi:
– Sa-si cunoasca concurenta. Intai si intai, sa ISI DOREASCA sa-si cunoasca concurenta.
– Sa se diferentieze.

Dupa Marta a urmat Florin Grozea. El a povestit ce avantaje i-a adus blogul, mentionand 3 lucruri esentiale:
– Prieteni noi;
– Fani;
– Oportunitati noi de afaceri.
Succesul muzical creaza persoanalitati unidimensionale, blogul, insa, iti poate face brandul sa devina multidimensional. Alte exemple de succes:
– Tudor Chirila;
– Cornel Ilie;
– Cosmin Tudoran.
Florin Grozea este si antreprenor online, el avand o agentie digitala pentru industria muzicala. Sfatul lui este simplu si la obiect: fa-ti un blog.

A urmat Adela Pirvu, o bloggeerita a frumosului si a culorilor. Face parte, de putin timp, din Kooperativa 2.0 condusa de Chinezu. Am retinut o chestie simpatica de la ea: si-a dorit dintotdeauna sa fie pe coperta unei carti, insa nu a fost sa fie pe prima coperta, ci pe a II-a, sotul ei dedicandu-i un volum de poezii. Bine si asa zic

Dan Dragomir a accentuat utilitatea blogurilor de nisa. El spune ca acestea sunt viitorul. Trebuie sa scrii doar despre anumite domenii, cele in care chiar te pricepi. Trebuie sa te documentezi bine inainte. Banii pot veni din afilieri: daca esti credibil si recomandarile tale sunt obiective, oamenii te vor rasplati. El scrie despre tehnologie, deci aceasta metoda este aplicabila blogurilor din aceasta nisa.

Chinezu a avut, ca de obicei, un discurs foarte carismatic. Peste 60% din discursul sau a fost despre bere si al sau blogdebere. A incercat si „experimentul” de a scrie despre ciocolata pe blogdebere, a prins la public, insa nu trebuie sa exagerezi cu asa ceva. A incheiat prezentarea cu o poza selfie, cuvant intrat in dictionarul oficial al limbii engleze.

Ultimul speaker din prima sesiune a fost Dana Paun, care abordeaza nisa FASHION-STREET. Ea pozeaza persoane anonime de pe strada, bineinteles cu acordul acestora. A ramas fidela nisei sale, desi a primit oferte pentru a o modifica. A mers inainte si considera ca a avut de castigat ramanand cosecventa.

Sesiunea a II-a acum de la Social Media Summit 2014:

Sesiunea a fost deschisa de Vali Petcu, care a pus intrebarea DE CE SE VIRALIZEAZA ARTICOLELE STUPIDE. Ca exemple erau date: Coca-Cola ucide, viermi la MC ori KFC si alte stiri alarmise de genul. Oamenii nu le citesc, nu le verifica si, pur si simplu, nu le pasa cat de adevarate sunt. Considera ca este de datoria lor sa le dea mai departe.
A vorbit, de asemenea, despre importanta educarii angajatilor de catre companii. A dat mai multe exemple de postari pe fb ori twitter facute de angajati ai unor companii celebre. Printre exemple s-a numar si o persoana prezenta in sala: Sabina Cornovac. Nu vreau sa intru in detalii, nedorind sa fac din acest articol unul care sa sublinieze aspectele negative. Si pentru ca am primit observtii cu privire la „taguirea excesiva”, prin link-uri, astazi nu voi da un astfel de link nimanui.

Dupa Zoso a urmat Catalin Dobre, de la McCann Erickson, care a vorbit despre 2 campanii de succes ale acestei agentii: cea cu Ghita Ciobanu si cea RomTricolor, cu marea unire Digitala. Principalul aspect care trebuie retinut: munca incepe abia cand incepe campania!

Mugurel Patrascu, penultimul speaker din a II-a sesiune, a vorbit despre social media, care ar fi un fel de selectie naturala. Trebuie sa-ti reinventezi continuu brandul si sa fii diferit pe tv fata de SOcial Media.

Anca Nuta, de la Unicredit Tiriac, a incheiat sesiunea a doua. A inceput cu un mic energizer (sa-i zic asa), punand participantii sa danseze pe ritmurile melodiei Happy. Exercitiu interesant zic.
Din discursul ei am retinut 2 lucruri:
– Atunci cand te duci la un client, de exemplu la o banca, trebuie sa iei in considerare si interesul acestui client. Oricine isi doreste profit si nu este nicio rusine in a recunoaste asta.
– Blogul nu a mai fost folosit la fel de mult de catre companii, multe considerandu-le, poate pe nedrept, ne-credibile.
Ca sa fac o mica gluma, Anca Nuta mi s-a parut prea simpatica pentru a lucra intr-o banca 🙂

Un singur lucru mai am de adaugat de la acest Social Media Summit 2014: ideea celor de la Heidi de a personaliza ciocolata. Eu mi-am facut urmatoarea ciocolata:

Au mai facut si altii chestia asta, deci nu am pretentia ca sunt unicul.

Cam atat despre Social Media Summit 2014. Mai mult despre eveniment gasiti pe twitter, pe hashtagul #smsbucuresti . Alte link-uri nu dau, pentru a nu mai fi acuzat ca ma bag singur in seama. Asa ca va las pe voi sa descoperiti celelalte articole despre eveniment. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

One thought on “Social Media Summit 2014

  1. Pingback: Social Media Summit 2014Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !