SOC! Urmaresc presa mondena!

Faptul ca urmaresc presa mondena este ceva socant? Ar trebui sa ma rusinez cu acest lucru? Care este atitudinea corecta: ignoram, boicotam, dam cu pietre sau o acceptam si o urmarim, cu limitele de rigoare?

Ca de obicei, voi da exemplul personal. Nu inseamna ca trebuie sa-l urmati, unii ar zice ca dimpotriva.

Asadar, eu vreau sa cred ca sunt un om informat. Vreau sa stiu tot ce se intampla in jurul meu. Din acest motiv urmaresc, deopotriva, stiri sportive, stiri mondene, stiri politice, stiri sociale. Ok, este o ierarhie, o ordine a importantei, pe care n-o neg si pe care o respect. Mie mi-ar fi rusine sa stiu toate dedesupturile si toate rahaturile despre cine stie ce vedete din Romania insa cand sunt intrebat care este prim-ministrul tarii sa zic ca nu stiu. Pe de alta parte, mie mi se pare rusinos (oare asta sa fie termenul?) sa nu stii cine este Bianca Dragusanu. Sau Botezatu. Sau Nicoleta Luciu.

Ca ele n-ar trebui sa fie mai cunoscute decat premierul tarii este adevarat. Dar nici sa cadem in extrema cealalta. Nu este indicat si chiar n-ar trebui sa incurajam asta.

Care ar trebui sa fie totusi limitele? Pai sa vedem:

1. E normal sa stim ca fotbalistul Florin Costea este cuplat cu Ada Nechita ori ca fratele sau este cuplat cu Daniela Crudu. Dar atat. Ce fac ei, cum se distreaza, prin ce cluburi umbla, asta este deja neinteresant.

2. Este normal sa stim despre prieteniile lui Becali, poate este relevant noi, in calitate de posibili votanti. Insa nu stiu daca este important sa stim ce mananca la masa de seara ori cati bani a dat pe o inghetata care valora 10 lei.

3. Este firesc sa stim fiecare vedeta cu ce s-a imbracat la diverse evenimente (e un subiect care oricare altul), insa nu ar trebui sa ne intereseze cum era o vedeta imbracata la ea acasa.

Si tabloidele alea tembele pot fi utile, insa depinde ce anume citesti din ele. Pentru ca putem vedea lucrurile si invers: putem gasi stiri de 2 lei si in ziarele serioase.

Asadar, fraza urmaresc presa mondena nu ar trebui sa mire pe nimeni. Un om informat este un om puternic. Nu stiu cat de puternic sunt, dar stiu ca spre asta ar trebui sa tindem. Salutari INFORMATE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !