Sms-uri FARA NUMAR

Povestea sms-urilor in tara noastra este interesanta. Nu stiu cati dintre voi stiu, dar acum 10 ani sms-ul era ceva foarte-foarte scump. Un lux as zice. SMS la toata agenda era snobism pur. „UITE DOMNE CATI BANI ARE ASTA”. Facturile erau kilometrice, fiecare sms costa o tona de bani. „Mega-optiunile” cu sms-uri contineau 20 sau maxim 50 de sms-uri. Si erau enorm de scumpe. E adevarat, ieseai mai ieftin decat daca dadeai acele sms-uri normal. Dar acum ni se par niste preturi exorbitante. Noi le plateam, n-aveam incotro…

Stiu ca la un moment dat venise vodafone cu oferta cu MMS-uri: 30 de mms-uri gratis pe luna, timp de 3 luni. Si 3 luni vorbeam prin mms-uri. Acum 30 mi se pare putine rau, atunci insemna o avere. Uau, pot da 30 de mms-uri. E adevarat, trebuia sa ai si cui sa trimiti asa ceva, nu toata telefoanele fiind indeajuns de inteligente incat sa le poata accepta (ce-i drept, p-atunci nu exista conceptul de telefon destept).

O alta chestie misto era site-ul my-x (sau cum draq se chema). Era al connex. Si d-acolo aveai gratis sms -uri (nu multe, 3/zi, dar era destul). Mie-mi placea acel site si din alt motiv: scriam sms-urile de pe pc. Tot timpul am scris mai repede de pe pc decat de pe telefon. E ceva firesc.

Acum sms-urile sunt cu miile, fie ca vorbim de 1000, 2000 sau 3000. Oricum nu se termina ci doar expira. O „extra-optiune” cu 20 de sms-uri ar fi jignitoare din start. Chiar si daca ar fi vorba de sms-uri nationale (pana si alea au ajuns acum mai multe).

Recunosc, mie mi-a placut tot timpul sa dau sms. Atat in chestii importante, cat si pentru urari. Ma gandesc ca as lua campii daca ar trebui sa sun toti cunoscutii de sarbatori. Mai bine dau sms (fie ele si personalizate, desi nu tot timpul) si primesc sms. Oricum urarile misto le pot pastra. In memoria telefonului nu in cea personala.

Salutari BLOGOSFERICE tuturor ­čÖé

Comments

comments

2 thoughts on “Sms-uri FARA NUMAR

  1. Acum ai o alternativ─â ├«n WhatsApp. Nu-┼úi tre’ dec├ót c├ó┼úiva mb de trafic ┼či un telefon compatibil.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !