Smartphone vs dumbphone

In ziua de azi a nu avea smartphone a ajuns sa fie o rusine. Nu conteaza ca e cu Windows, cu Android sau ca e mar. Nu inseamna ca nu mai exista de vanzare telefoane tip dumbphone, insa a ajuns sa fie rusinos sa scoti asa ceva.

Eu sunt intr-o oarecare categorie de mijloc: am si un smartphone (Motorola Defy +), dar si un Dumbphone (Philips X100 Dual-sim). Oricate avantaje ar avea un telefon inteligent, va zic 2 chestii tari la dumbphone -ul meu:

1. La toate smartphone -urile mesajele ti le arata ca intr-o conversatie. La dumbphone insa imi arata mesajele pur si simplu. Nu mai stiu exact in ce context a fost zis, dar am niste mesaje dispersate care separate mi se par foarte funny. Sa va dau cateva exemple:
– o amica imi zice „nu te mai iubesc” – nu ma intrebati ce-i facusem.
– aceeasi amica: te-as injura … – nu stiu exact de ce n-a facut-o;
– alta amica cu un mesaj sincer: muie – nu ma intrebati daca voia sa dea sau sa primeasca, dar trecem peste;
– „daca netul tau nu te vrea, nici noi nu te vrem” – o urare de cand netul meu era in aer;
– un ultim exemplu: „pizda” – o injuratura incompleta, exact la fel ca inteligenta celei care a spus-o.
Inca un avantaj: poti vedea toate urarile de Craciun /Paste/Ziua ta (mai importanta ca toate). Pe smartphone vezi sms-urile ascunse intr-o conversatie babana de nici nu mai stii pe unde se afla.

2. Farmecul de a tasta. Adica sa auzi niste taste fizice. Ok, exista si smartphone cu taste (foarte putine), dar parca un sms trimis de pe un dumbphone e altfel. E … diferit.

Si da, am probleme ca trebuie sa sterg constant din sms-uri, ca am memoria full. Dar si asta face parte din farmecul unui dumbphone.

Sa va mai zic 2 chestii:
– Fara smartphone n-as putea sta. Serios, nu vad cum as putea sa ma descurc fara el.
– Pe de alta parte, a avea 2 smartphone -uri, fie si cu sisteme de operare diferite, mi se pare culmea inutilitatii (si a snobismului). Sa nu mai zic de snobii-snobilor: tableta – laptop – smartphone. Asta da eficienta.

Salutari INTELIGENTE tuturor ­čÖé

Comments

comments

3 thoughts on “Smartphone vs dumbphone

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !