Smart dual-sim romanesc

Despre marca de telefoane Allview cred ca ati auzit cu totii. Este o firma romaneasca ce produce in special dual-sim-uri. E adevarat, ele sunt asamblate in China, insa totul pleaca de la noi din Romania. In fond toate telefoanele sunt asamblate acolo (Sau prin Vietnam).

Cum spuneam, ei sunt specializati pe dual-simuri unde pot spune ca au o oarecare vechime. Si cica telefoanele lor sunt din ce in ce mai bune (la inceput toate dual-simurile faceau probleme, era tehnologia in sine la inceputuri).

Despre telefoanele dual-sim cred ca v-am mai zis. Sunt foarte utile, eu in secunda asta pot spune ca este una dintre cele mai bune inventii in materie de telefonie mobila. A ajuns la maturitate, nemafiind ceva „incredibil” (pe principiul lui Moromete: nu exista asa ceva).

Mai nou a fost lansat Allview P5Quad, un smartphone dual-sim. Da, pentru cei care nu doresc sa aiba separat un smartphone le pot avea impreuna, in acelasi device. Nu l-am testat personal, asa ca ce va voi zice despre el sunt doar opinii privitoare la ce vad in poze si in detaliile tehnice. Asadar:

1. Are specificatii de top, rivalizand cu produse mult mai bine cotate. Ce-i drept, nu se compara cu S3 ori Iphone 5, deci nu se compara (inca) cu varfurile de gama.

2. Bateria tine uimitor de mult avand in vedere faptul ca e dual-sim. E drept, pentru a vedea cat tine efectiv bateria trebuie testat telefonul, momentan ne bazam doar pe ce ne spune producatorul.

3. Este dual sim dual standby, tehnologie prezenta pe 90% dintre telefoanele dual-sim de acum. Asta inseamna ca nu trebuie sa comutati intre sim-uri pentru a primi telefoane, insa in momentul in care vorbiti pe unul din ele celalalt va figura inchis. Exista o tehnologie si mai noua, dual processor, care rezolva si aceasta problema, insa sunt foarte putine device-uri care au adoptat-o. E inca noua.

4. Nu avem inca un pret de achizitie, sper sa fie unul accesibil. Este adevarat: telefoanele dual-sim nu prea se vand subventionate de catre operatorii gsm. Deci pretul nu va scadea daca va abonati. Mi-a explicat cineva intr-un magazin ca cica nu au voie sa vanda dual-simuri codate (la un moment dat vazusem intr-un magazin un dual-sim codat; vanzatorul imi zicea foarte calm ca pot avea si abonament si cartela…la acelasi operator; dupa 2 saptamani, in acelasi magazin, toate dual-simurile erau necodate).

5. Imi place cum arata, ca design. Uneori e un aspect care diferentiaza mult telefoanele. Unii chiar dau bani mai multi pentru un telefon mai aratos ­čÖé

Un singur aspect mai evidentiez: acest telefon are Android. Ok, este cel mai popular sistem de operare pentru telefoane (nu stiu daca si cel mai bun). Dar este si cea mai mare concurenta aici. Allview ar putea sa-si incerce norocul pe Windows, unde nu e concurenta asa mare. Si dupa ce Windows 8 va deveni ceva normal pe PC/laptop probabil vanzarile de telefoane cu acest sistem de operare vor exploda. Este o opinie doar.

Salutari BLOGOSFERICE tuturor ­čÖé

Comments

comments

2 thoughts on “Smart dual-sim romanesc

  1. Nu stiam ca exista dual-sim-uri smartphone-uri. M-am uitat si peste poze si arata foarte foarte bine !

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !