Site-uri profesioniste

Cineva imi spunea demult ca exista o diferenta enorma intre bloguri si site-uri. Pe langa diferenta la nivel de continut (uneori nu atat de evidenta), mai putem constata o diferenta la nivel de „ambalaj”. Asta ca sa vorbim metaforic. Si anume la modul cum arata site-ul (design-ul). Nu zic ca unele bloguri n-ar arata bine, spun doar ca un site trebuie sa emane profesionalism.

Pentru asta exista specialisti in creare site web numiti webdesigneri. Ca-n orice piata exista si aici cele 2 mari categorii: specialisti si pseudo-specialisti. Este destul de greu sa-i distingem, dar aici este infinit mai usor ca-n alte domenii.

Pe de alta parte, munca de webdesigner ar trebui sa vina la pachet cu o oarecare optimizare. Daca e vorba de un site al unei afaceri cel mai probabil nu o sa va pricepeti la partea asta tehnica. Un sfat util ar fi sa va angajati in prealabil un specialist (viitor administrator al site-ului), nu d-alta, dar cu aceste firme specializate trebuie sa vorbeasca cineva care este cat de cat in domeniu. La fel cum cu un avocat ar trebui sa vorbeasca un consilier juridic, unul care chiar daca nu este de nivelul avocatului, macar nu e paralel cu domeniul.

Da, eu zic sa cautati o firma care sa va ofere un pachet complet: creare de site-uri, optimizare si eventual si gazduire. Veti deveni client fidel si s-ar putea sa aveti parte de ceva reduceri. Incercati sa vedeti portofoliul acelui webdesigner si vedeti cum arata site-urile cu pricina.

In final 2 mici aspecte tehnice personale:
– blogul acesta a avut multi „webdesigneri”, fiecare reparandu-l sau aranjandu-l intr-un moment sau altul; cum arata este o opera colectiva, insa vina total e a mea (da, arata aproape oribil);
– urmeaza sa-l dau cuiva sa mi-l aranjeze complet. Si asta in viitorul nu prea indepartat.

Pana atunci va las. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

4 thoughts on “Site-uri profesioniste

 1. Iar dai buleală (as if).

  PROFESIONIST înseamnă persoana care face un lucru foarte bine, lucrul respectiv fiind PROFESIONAL. Ergo, un website nu are cum să fie profesionist ci profesional. Tu, ca web-designer, eşti profesionist şi nu profesional.

  Blogul ăsta n-a avut parte de web-designer. Un web-designer nu configurează ceva creat de altcineva ci crează de la zero. Spre exemplu, web-designer este/sunt cel/cei care a/au creat tema pe care o foloseşti, recte tipul/tipii de la Cyber Chimps.

  Plus că, între noi fie vorba, al tău nu arată aproape oribil ci oribil de-a dreptul. N-ai o logică în aranjare, o optimizare minimă a look-ului, nimic. Poţi lua exemplu de la Ciprian Pardău, blogul lui arată mult mai bine. Aruncă un ochi pe al lui şi vezi ce părere-ţi face …

   1. E primul exemplu care mi-a venit în minte pe loc. Aş fi putut să ţi-l dau pe Vlad Petreanu, sau pe Joi e Negru, sau pe X.

    Exprimarea e cum? Mă faci să râd cu lacrimi, pe bune. Ţi se pare ţie că am înlocuit cuvinte/expresii jignitoare şi/sau obscene de dragul de te ataca pe tine la modul decent? Să fim drepţi, zic. Dacă nu mă crezi, consultă DEX-ul pentru PROFESIONAL şi PROFESIONIST şi discutăm pe urmă. La fel şi pentru web-designer.

    Hai să scriem despre ce ştim nu despre ce auzim, n-ar fi mai bine aşa? Întreb doar.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !