Site tehnic pentru atehnici

Site tehnic pentru atehnici

 

V-am mai spus si cu alte ocazii cam cat de tehnic sunt eu (nu pe terenul de sport, acolo sunt mai atehnic decat oricine): nu sunt complet atehnic, la device-uri si gadget-uri ma pricep, insa urasc sa intalnesc persoane mai atehnice decat mine care vand la magazine de profil.

Aveti impresia ca nu sunt? Sunt o gramada: la magazinul X vanzatorii habar n-au ce laptopuri au pe raft, camerele foto cu senzor CMOS sunt o mare necunoscuta, iar telefoanele cu windows phone sunt doar cele pe care scrie ca au windows phone. Logic, nu?

La ustensilele pentru casa si gradina nu ma pricep. Sunt din ala nascut printre betoane, chiar daca nu-n Bucuresti, ci-n Slatina, asa ca, probabil, nu as avea habar nici macar cum sa pornesc o motocoasa. Pistol de vopsit? Stiu ce e ala, dar doar din reclama de la TV. Oricum, stiu ca cel de la teleshopping este o gluma, o jucarie. cele serioase gasindu-se in magazinele de profil.

Ce pretentie am, deci, de la un magazin de profil? Pai sa ma informeze. Sa ma educe. Sa aduc un plus informational. Unul ca mine, care ar vrea sa se apuce de ceva pe tema asta, trebuie intai si intai invatat. Informat. Educat. Iar informatia este utila chiar si celor care se pricep. Sa stie ce a aparut nou, sa stie ultimele informatii.

Asadar, ce imi doresc eu la magazinele online? Pai simplu: sa aiba si un blog. Un blog de profil, unul unde sa te si informezi, un blog care sa si educe. In plus, sa aiba la departamentul de relatii cu clientii, fie ca vorbim de chat instant, mail ori telefon, persoane competente, persoane care sa-ti poata recomanda un produs nu dupa cat de frumos este. Pentru ca, nu stiu cum sa va spun, dar un pistol de vopsit nu trebuie luat dupa cum arata. Un telefon poate da, dar nu si un ciocan rotopercutor.

Sa va dau si un exemplu, un site/magazin pe care-l laud in acest sens: www.tehnicbazar.ro. Dupa cum vedeti, are si sectiunea de blog, un blog unde cei din domeniu pot afla informatii extrem de utile.

Ce mai observ si mi-ar placea sa vad mai des la site-urile din Romania: acel S din link. Da, un site tip httpS este un site SIGUR, mi se pare absurd sa vezi unele bloguri avand acest certificat de securitate, in timp ce site-uri mari NU au asa ceva. Iar la magazinele online, site-uri unde se fac tranzactii, certificatul de securitate mi se pare OBLIGATORIU. Nu va dau exemple, va sfatuiesc, insa, sa fiti atenti la magazinele online care nu au asa ceva. Nu as face plata online niciodata pe asemenea site-uri.

Acum sa va explic si titlul: de ce site tehnic pentru atehnici? Simplu: oamenii atehnici, care din N motive au nevoie de cateva dintre chestiile de pe site, pot invata cate ceva de acolo. Ceea ce, oricum ati lua-o, e de bine. Nu stiu cum sunt produsele, nu am luat de la ei, dar premisele sunt bune. Asta e primul pas, nu? 🙂 Salutari (a)tehnice tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !