Sistemul de alarma: obligatoriu sau optional?

Sistemul de alarma: obligatoriu sau optional?

Fiecare casa este o posibilita tinta pentru infractori. Indiferent de zona in care locuiesti, de hoti nu poti sa te feresti asa usor. Desi cei mai multi dintre noi mergem pe premiza ca noua nu ni s-ar putea intampla nimic, intr-un final vom ajunge tina principala. Pentru a preveni pe cat posibil aceste atacuri, sistemele de alarma au venit pe piata ca o mana de ajutor. 

Desi sunt pe piata de foarte multa vreme, chiar ani de zile, doar un procent mic din populatie a decis ca este bine sa isi protejeze casa. Cei care au decis ca este bine pentru ei sa isi achizitioneze un sistem de alarma sunt de obicei persoane care pun mai mult accent pe confort si pe siguranta familiei. In schimb, persoanele care inca nu au un sistem de alarma nu sunt atat de sigure in privinta lor. De obicei aceste persoane sunt foarte sceptice si merg pe premiza ca indiferent de sistemul de alarma, hotii tot vor patrunde in casa.

Pana la urma sistemul de alarma este optional sau obligatoriu? Raspunsul la aceasta intrebare este foarte simplu daca intrebati o persoana obiectiva. In schimb, cei care detin deja un sistem vor raspunde ca este obligatoriu.

Analizand situatia la rece, sistemul de alarma are rolul de a anunta cand cineva incearca sa patrunda in locuinta. Senzorii diversi montati in diferite locatii vor actiona atunci cand vor detecta o anumita problema si sirena este declansata. In acel moment poti interveni direct sau poti trimite un echipaj de urgenta.

Sistemele de alarma au devenit mult mai accesibile si mult mai inteligente in ultimul timp. Majoritatea traiesc cu impresia ca un sistem de alarma este foarte scump si nu isi permit unul, insa foarte putini se intereseaza despre acest aspect. Acesta este unul dintre motivele pentru care multi inca nu au optat pentru un sistem de alarm.

In al doilea rand, sistemele de alarma moderne sunt si mai usor de utilizat. Cele clasice de la producatori precum DSC sau Paradox nu se pot monta foarte usor. Este nevoie de un instalator priceput care sa le monteze si sa le seteze. Cele mai noi sunt de tipul Plug and Play si oricine le poate instala. Ideea din spatele acestor sisteme moderne precum Chaungo sau Smanos este ca orice persoana sa aiba acces la un sistem de alarma si sa il poata monta fara interventia unui instalator, deci fara costuri de instalare.

Din ce in ce mai multi producatori opteaza pentru astfel de sisteme pentru a atrage mai multi clienti. Aceasta strategie este buna pentru ambele parti deoarece clientul se poate alege cu un sistem de alarma bun, inteligent, simplu de utilizat si la un pret mic. Iar compania isi castiga clienti noi.

Sistemele de alarma nu ar trebui sa fie optionale in zilele noastre. Datorita preturilor mici si nivelului mic de complexitate pentru instalare, sistemele de alarma ar trebui sa fie o prioritate pentru toata lumea. Astfel, hotii nu vor mai avea de lucru si intr-un final casa dvs ramane in siguranta.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !