Sinucidere?

Sinucidere?

 

 

Mi-am propus sa scriu articole mai scurte, e vacanta, se citesc pe telefon, nu pe laptop, asa ca nu ma intind la vorba. Ideea este simpla: noi, cu totii, judecam sinuciderile ca fiind doar acele actiuni care au ca efect imediat decesul persoanei. Nu enumar metodele prin care un om se poate sinucide, nu asta este ideea. Deloc. Nu vreau sa incurajez pe cineva ori sa dau idei, mintea unui posibil sinucigas fix asa functioneaza: a citit undeva o metoda, de care mai auzise, si i s-a aprins un beculet. Deci nu …

Doar ca, dupa mine, exista multe alte moduri prin care te sinucizi, doar ca oamenii, lingvisti sau ce-or fi ei, nu denumesc aceste actiuni drept sinucideri.

Exista oameni care beau de dimineata pana seara. Stiu ca alcoolul face rau, dar ei beau. Beau si cand deja sunt bolnavi de ficat. Stiu ca le face rau, dar beau. Intr-un final, deloc surprinzator, mor. Sinucidere?

Exista oameni care fumeaza ca locomotivele. Exista oameni bolnavi de plamani, chiar de cancer la plamani, care fumeaza. Sinucidere?

Exista oameni care se drogheaza constant, care stiu ca drogurile le fac rau, dar aleg sa se drogheze. Sinucidere?

Exista workoholici, care muncesc pana la epuizare. Se imbolnavesc de la atata munca, insa nu constientizeaza ca munca e de vina. Se intorc la locul faptei. Unii, cu atat mai sinucigasi, muncesc de pe patul de spital. Munca i-a adus in spital, iar ei de acolo, de pe patul de spital, muncesc. Sinucidere?

Exista oameni de 300 de kile care mananca in continuare burgeri si pizza, care beau cola si care nu vor sa slabeasca. Sinucidere?

Sinucidere este si cand iti asumi niste riscuri incredibile. Cand mergi cu 200 de kilometri la ora pe un drum inghetat, cand vezi un grup de persoane inarmate si te duci spre ei sa-i provoci, sinucidere este si atunci cand alegi sa mergi dezbracat pe strada la -20 de grade.

E drept, nu scrie, la cauza a mortii, sinucidere. Scrie supradoza, scrie cancer la plamani, scrie accident vascular, scrie infarct. Dar acesti oameni, in fapt, s-au sinucis. De multe ori ei stiu ca asa urmeaza sa sfarseasca dar, din N motive, aleg sa continue pe acel drum.

Sursa: Diane.ro

Din acest motiv, care-i diferenta dintre unul care s-a sinucis, oficial, si unul care a murit de cancer la plamani in conditiile in care, chiar internat fiind in spital, el continua sa fumeze pe ascuns? Care-i diferenta intre un om care s-a sinucis din cauza depresiei puternice si unul care, avand aceeasi boala, moare de supradoza?

Nu discut aspectele religioase, sunt inutile pentru mine atat timp cat nu sunt credincios. Este dreptul religiei, oricare ar fi ea, sa trateze conform canoanelor sinucigasii. Chiar nu ma intereseaza ca in opinia unuia sau a altuia X va ajunge in rai, in timp ce Y va ajunge in iad.

Chiar daca nu am epuizat subiectul sinuciderilor, despre care am o opinie un pic diferita de a majoritatii, momentan ma opresc aici. Va las sa reflectati asupra celor spuse de mine, urmand ca voi sa faceti asta cu o tigara in gura, cu o cola (nesanatoasa) in fata, cu o bere rece golita ori, de ce nu?, cu un joint proaspat rulat. Salutari PLINE DE VIATA tuturor!

Comments

comments

3 thoughts on “Sinucidere?

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !