Sin City 2

Sin City 2

 

Exista filme care au continuari pe banda rulanta, dar exista si filme ale caror continuari se lasa asteptate ani de zile. Fiecare are farmecul sau: unele filme stii ca vor continua (Eventual daca-s ecranizari stii exact cate carti sunt, deci stii daca va continua sau nu) si astepti cu nerabdare continuarea; la altele te uiti de parca ar fi unicat iar anuntul unei continuari este, in sine, o surpriza. E drept, o poti da in bara in ambele sensuri: poti lasa neterminata o poveste (trebuia sa continue, dar din N motive n-a mai continuat) sau poti strica un film bun prin sequel foarte slab.

In cazul Sin City 2 lucrurile stau in felul urmator: primul film, din 2005, a fost foarte apreciat la vremea lui. Era un film noir, cu o poveste foarte interesanta si bine spusa, o incercare inteligenta si frumoasa de a spune altfel o poveste. La finalul lui nu ne dadusem seama daca va continua sau nu, iar producatorii au tacut. Au intrat intr-o stare de asteptare destul de suspecta.

Iata, insa, ca in 2014 cinefilii au avut parte de o surpriza: revenirea orasului pacatelor. De aceasta data in format 3D. De aceasta data, ne concentram asupra efectelor (unele foarte bine realizate), fara sa omitem, insa, povestea.

Sin City 2 este structurat in 4 parti diferite, totul incepand brusc, cu „Just another saturday night”, unde Marv (Mickey Rourke) se trezeste in mijlocul unui carnagiu, acesta vrand doar sa-si dea seama ce s-a intamplat. Celelalte 3 povesti sunt „The Long Bad Night”, „A dame to kill for” (care devine povestea principala a filmului) si „Nancy’s last dance”.

Nu voi dezvalui nimic din film, insa voi spune ca nu-i inteleg pe cei care-l critica. Sin City 2 NU este un film comercial, insa a ajuns sa fie placut mai mult de public decat de critici, lucru total ciudat. Dupa mine, este la nivelul primului, cu amendamentul ca de data aceasta nu am mai fost surprinsi. E drept, compenseaza prin efectele 3D, care aici sunt extrem de bine venite.

Prin blogosfera sunt 3 articole interesante despre film: Marin Apostol, pe BlogDeCinema, da de pamant cu filmul; Ioana, pe Edge And Back, il critica, dar ii mai da o sansa, pentru ca pe MovieNews sa putem citi cea mai completa analiza a filmului.

Din punctul meu de vedere, Sin City 2 este continuarea unui experiment cinematografic extrem de interesant. Elementul nou, 3D-ul, se potriveste perfect in peisaj, iar povestea sub nicio forma nu dezamageste. Fanii primei parti vor fi incantati, insa partea a II-a poate fi cu greu inteleasa de catre cei ce n-au vazut pelicula din 2005.

Sin City 2 (denumirea oficiala: Sin City – Am ucis pentru ea, o traducere destul de dubioasa din punctul meu de vedere) este deja in cinematografele din toata tara, fiind adus in Romania de InterCom Film. Vizionare placuta si salutari CINEFILE tuturor!

 

One thought on “Sin City 2

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !