Shaorma in Slatina

Shaorma in Slatina

 

 

Sunt in acest oras de cateva zile si, conform propriilor principii, am zis ca trebuie sa mananc o shaorma in Slatina. Sunt cateva mancaruri pe care le-as testa in orice oras din Romania. Nu stiu, sincer sa fiu, vreo mancare traditionala din Slatina, se zice ca prazu-i oltenesc, dar habar n-am sa fie vreo mancare specifica Slatinii, pe care sa n-o gasesti nici in Craiova si nici macar in Caracal. Tind sa cred ca ea nu ar exista.

Poza luata de pe Wikipedia
Poza luata de pe Wikipedia

Cum altceva nu ma duce capul, am zis ca trebuie sa mananc shaorma. O shaorma in Slatina zic ca nu e greu sa gasesc. Zic.

Pentru cei care stiu orasul: eu stau in cartierul Progresul, undeva vizavi de Scoala Nr 2. Asa ca planul meu era asa: sa merg pana la Gara, pe jos, si fie la dus, fie pe drumul de inapoiere sa gasesc un loc de unde sa infulec celebra bomba calorica (am auzit ca asa o alinta unii).

Problema e ca pe tot drumul nu am gasit asa ceva. Erau carciumi, nu le-am numarat, dar indeajuns de mult, erau chioscuri (de unde sa te hidratezi in caz de nevoie), erau magazine de haine (tocmai v-am zis ca e un farmec aparte sa faci cumparaturi intr-un astfel de oras), ce-i drept, multe inchise, erau covrigarii si patiserii cu duiumul, insa nici urma de locatie cu de toate si iute. Ah, si erau foarte multe case de amanet (un afis interesant la una dintre ele: cel mai mic comision din Oltenia #pebune).

Poza luata TOT de pe Wikipedia
Poza luata TOT de pe Wikipedia

Ma intorc de la gara pe alta parte. O iau pe stradute si ajung cumva la Zahana (Crisan). Zic ca pe la piata sigur gasesc ce caut. Nimic. Doar un afis, insa acolo era doar o patiserie. Cand intreb, mi se spune ca gasesc in zona spitalului.

Acu’, fanaticii mancatului sanatos vor spune ca e bine sa puna o astfel de mancare acolo, pentru ca cei cu probleme dupa o masa prea copioasa sa nu aiba mult de mers. Eu as zice ca dimpotriva, sa iesi de la spital cu cine stie ce problema si sa-ti miroasa a shaorma e trist.

Locatia de unde fu luata se cheama Don Papi
Locatia de unde fu luata se cheama Don Papi

Ma rog, ideea e ca am gasit shaorma in Slatina abia vizavi de spital. Acolo erau 2 locatii, insa era inchisa sambata (shaormari de ziua a VII-a probabil, cei care mananca shaorma in fiecare zi, mai putin sambata). Minunatia e cea din poza si, sincer sa fiu, fu surprinzator de buna. Nu excelenta, nu extraordinara, insa mai buna decat ma asteptam. Ma rog, avand in vedere gradul meu de infometare si caldura de afara prin care am mers, nu aveam cum s-o simt altfel. E drept, nu atat de iute precum imi doream.

Acu’, pe bune ca-s in pana de explicatii. De ce nu are succes shaorma in Slatina? Or manca slatinenii sanatos? N-or avea bani nici d-o shaorma? Or fi intoleranti cu arabii si mancarurile provenite din acea zona? Pe bune daca inteleg.

Maine seara plec, alta shaorma in Slatina nu voi mai manca momentan, dar as avea nevoie de ceva sfaturi pentru viitor. In comentarii astept, de asemenea, si locatii pentru o pizza buna ori pentru alte tipuri de mancaruri. Voi reveni in Slatina, asa ca vreau ca data viitoare sa merg direct la tinta. Cer, asadar, comentarii  cu de toate. Si iuti, daca se poate 🙂 Salutari OLTENESTI tuturor!

Comments

comments

4 thoughts on “Shaorma in Slatina

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !