Sfaturi utile despre cum sa alegi si sa folosesti masina de spalat rufe

Sfaturi utile despre cum sa alegi si sa folosesti masina de spalat rufe

 

Masina de spalat rufe nu mai este de multa vreme un lux, ci este un electrocasnic ce ajuta la economie de timp, la obtinerea unei vieti mai sanatoase si mai curate. Masinile de spalat din ziua de astazi sunt de-a dreptul impresionante, putand sa spele haine in doar cateva zeci de minute, putand sa le usuce si sa le protejeze. De asemenea, impresioneaza si prin faptul ca fac economii substantiale de curent si de apa, in asa fel incat sa nu iti pese foarte tare de modificarile de pret de pe siteul Apanova sau e pe site-ul Enel.

Pentru a te bucura de toate facilitatile masinii, trebuie sa stii, in primul rand, cum se achizitioneaza cea mai buna varianta. Iata, asadar, cateva sfaturi utile pentru achizitia masinii de spalat si mai multe informatii despre intretinerea si utilizarea sa.

Achizitia masinii de spalat

 

Sunt multe elemente care conteaza la achizitia unei masini de spalat. In primul rand, trebuie sa verifici dimensiunile sale, in asa fel incat sa te asiguri ca va putea fi integrata perfect in casa ta. Masoara cu atentie spatiul in care doresti sa o pui si analizeaza dimensiunile inainte de a o comanda.

Capacitatea de incarcare cu rufe este si ea foarte importanta si trebuie sa fie aleasa in functie de numarul de persoane care isi spala hainele in masina si de activitatile acestora. Cu siguranta stii cate rufe se murdaresc in familie saptamanal, spre exemplu, asadar, poti lua o decizie inteleapta in ceea ce priveste capacitatea. O masina cu capacitate mare poate sa duca la economii substantiale atunci cand familia pe care o serveste este una numeroasa, insa poate sa consume inutil pentru o familie mica.

Un alt punct cheie al masinii este clasa de eficienta energetica. Masinile moderne au clase de eficienta energetica extrem de performante, ajungand chiar si la A+++. Acest lucru inseamna o economie de cateva ori mai mare in ceea ce priveste consumul de energie electrica si apa, fata de masinile de spalat clasice.

Nu in ultimul rand, la achizitia masinii de spalat conteaza brandul producator si evident numarul de programe pe care le pune la dispozitia consumatorului.

Nu trebuie sa alegi o masina de spalat scumpa pentru a te bucura de eficienta. Este suficient sa te orientezi spre o masina cu specificatii atractive si cu o garantie cat mai mare din partea producatorului pentru a avea tot ceea ce iti doresti.

Cum folosesti si ingrijesti masina de spalat?

 

In principiu, la prima utilizare a masinii trebuie sa citesti cu atentie cartea tehnica. Daca faci acest lucru, ai garantia faptului ca folosesti corect fiecare element. Pe langa asta, este bine sa verifici frecvent integritatea masinii, sa umpli cuva la capacitate maxima ori de cate ori speli, pentru a ii creste eficienta si sa cureti filtrele de scame, in asa fel incat sa nu fie obstructionat circuitul apei.

Produsele anti calcar sunt esentiale pentru masinile moderne, deoarece le pot prelungi viata cu cativa ani buni. Nu in ultimul rand, pentru a proteja masina de spalat rufe este bine sa verifici cu atentie buzunarele hainelor inainte de a le pune la spalat. Toate aceste sfaturi te pot ajuta sa te bucuri de haine curate si de economie la spalat pe termen lung si foarte lung.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !