Sfaturi pentru o curatenie ca la carte

Cum sa cureti casa astfel incat sa nu dureze mult si sa fie cat mai bine realizata? Ei bine, este simplu, poti face si tu curatenie in apartamentul tau sau in casa ta, doar daca tii cont de cateva mici sfaturi. Impreuna cu cei de la Curatenie Profi din Bucuresti am pregatit un mic ghid pentru tine. Asa ca, invata sa cureti mai repede si mai eficient casa cu aceaste strategii inteligente de zi cu zi:

  1. Opreste-ti telefonul mobil: bineinteles, daca apelezi la o firma de curatenie nu veti fi nevoiti sa faceti asta pentru ca se ocupa ei de tot. De regula, curatenia nu ar trebui sa dureze mai mult de doua ore, insa daca veti sta tot timpul cu ochii pe telefon, acest timp se poate dubla tripla.

  2. Ocupati-va mai intai de lucrurile usoare: incepeti simplu cu cateva camere unde traficul este mai redus, astfel incat sa fiti motivati pentru a aborda zone mai “dure”, cum ar fi bucataria si baile. Veti fi inspirati cu siguranta sa terminati restul locuintei voastre. Camera de zi sau biroul sunt locuri foarte bune unde va puteti incepe activitatea.

  3. Porniti masina de spalat vase: suport pentru periuta de dinti putin murdar sau savoniera murdara? Ei bine, masina de spalat vase este ideala pentru indepartarea resturilor de sapun uscat sau pasta de dinti.

  4. Curatati cuptorul cu microunde cu abur: este foarte simplu, tot ce trebuie sa faceti este sa luati o ceasca mare pe care sa o umpleti cu apa. Dupa ce ati umplut ceasca cu apa, o introduceti in cuptorul cu microunde timp de 2-3 minute. In tot acest timp apa va fierbe si se vor produce aburi. Aburul va inmuia reziduurile, facand stergerea mult mai usoara.

  5. Inainte sa sa aspirati pardoselile scuturati pe jos tot ce inseamna firimituri, praf etc. Esential este ca inainte de aspirare sa curatati tot praful din casa. Veti termina curatenia mult mai repede in acest fel.

  6. Aspiratorul vostru merita un upgrade: pentru mai multa eficienta atunci cand aspirati este foarte bun un aspirator vertical, fara sac, cu punga. In fiecare luna aceste pungi trebuie sa fie inlocuite pentru a mentine puterea si eficienta la niveluri maxime. In plus, nu trebuie sa uitati de faptul ca si peria aspiratorului trebuie sa fie curatata.

  7. Desi nu este un sfat atat de bun … puteti omite camere rareori folosite. Acest lucru este valabil in special pentru casele mari, cu mai multe etaje, unde de regula nu este nevoie sa cureti un spatiu pe care nu l-ai utilizat. In acest caz este suficienta o curatenie o data pe luna. Acelasi lucru este valabil si pentru camerele de oaspeti pe care le folositi mai rar, sau camerele de zi.

Voi cum credeti c-ar trebui facuta o curatenie ca la carte? Astept sfaturile voastre 🙂

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !