De la altii: Sfaturi pentru fitness. Cum obțin rezultatele dorite?

Sfaturi pentru fitness. Cum obțin rezultatele dorite?

 

 

Acum, ai aflat care sunt exercițiile calistenice. În curând, vei începe să le execuți, dar trebuie să știi că nu numai antrenamentul este important dacă vrei să obții rezultatele dorite.

Antrenamentele trebuie să fie regulate, intense și variate, astfel în cât mușchii să nu poată să se obișnuiască și astfel să se plafoneze. Așadar, sfatul meu este să urmezi un program de antrenament timp de 2-3 săptămâni, după care să îl schimbi.

Nu este necesar să schimbi întregul antrenament, ci doar să înlocuiești câteva exerciții.

De asemenea, poți schimba ordinea și tempo-ul în care sunt executate.

Degeaba ne antrenăm, atâta timp cât nu ne alimentăm corect. Pentru ca mușchii să funcționeze corect și să se dezvolte, trebuie să le oferim un combustibil. Acesta este format din hrană și apă.

Ideal este să mănânci de 5 ori pe zi, 3 mese principale (micul dejun trebuie să fie cel mai consistent, bogat în carbohidrați, iar cina bogată în proteine) și 2 gustări (iaurt, fructe, oleaginoase, etc.). În acest mod, vei stimula metabolismul să ardă rapid nutrienții și astfel, nu se va depune țesut adipos.

Reține că trebuie să mănânci cu cel puțin 2 ore înainte de antrenament, alimente bogate în carbohidrați cu ardere lentă (cereale, făinoase, legume uscate) și în proteine (carne, peşte, ouă, lactate). Dacă ai poftă de ceva dulce, momentul ideal este imediat după antrenament (max. 15 min.).

Masa de după antrenament trebuie luată în aproximativ 1 oră de la terminarea acestuia și trebuie să fie bogată, de asemenea, în carbohidrați, proteine, dar și grăsimi nesaturate (ulei de măsline, pește gras, fructe oleaginoase, etc.).

Din categoria mijloacelor terapeutice de refacere, mai putem aminti masajul, hidroterapia, sauna, electrostimularea și ultrasunetele. Ori putem folosi steroizi (steroids) pentru a ne tonifia organismul.

Steroids

Așadar, pentru a obține rezultatele dorite, trebuie să practici antrenamente foarte intense (alternate cu altelemai ușoare), să te alimentezi corect și să te odihnești suficient pentru ca organismul să se poată reface pentru următorul antrenament.

Dacă nu respecți aceste sfaturi, organismul tău nu se va reface, iar asta se numește supraantrenament.De la supraantrenament, până la dureri, accidentări și boli, este doar un pas, așa că, fii foarte atent!

În această etapă, trebuie să crești treptat numărul de repetări, de la o serie la alta. De exemplu: începi cu primul exercițiu, execuți 1 repetare, faci pauză, după care execuți 2 repetări, faci pauză și tot așa până când atingi punctul maxim, să zicem 10 repetări; în acel moment, trebuie să descrești numărul de repetări până când ajungi, din nou, la 1 repetare (fără să faci de 2 ori numărul maxim de repetări).

Această piramidă trebuie executată în 7.5 minute. Dacă ai ajuns la repetarea 1, dar nu s-au terminat cele 7.5 minute, începe să crești iar, până când timpul se scurge. După ce termini primul exercițiu, vei face o pauză de 1-2 minute și vei începe exercițiul al doilea.

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !