Sfaturi pentru casa si gradina

Sfaturi pentru casa si gradina

 

 

Pe vremuri, cand existau doar magazinele offline, prin acestea intelegand si tarabele mai mult sau mai putin legale din targuri, erau foarte apreciati vanzatorii care se pricepeau, care nu erau paraleli cu domeniul in care activau.

In cazul magazinelor pentru casa si gradina, anumiti vanzatori erau renumiti pentru sfaturile pe care le dadeau. Oamenii se duceau in acele magazine, in special in localitatile mici (atat urbane, cat MAI ALES rurale), pentru a obtine nu doar scule ori materiale, ci si sfaturi. Care sfaturi veneau gratis, desi efectiv ele nu erau chiar gratis, fiecare vanzator de acest gen avea interesul sa aiba cat mai multi clienti.

Vremea magazinelor offline aproape a trecut, desi inca mai gasim astfel de magazine, cu clientii lor traditionali, oameni conservatori. Locul lor a fost luat, partial nu total, de magazinele online. Care magazine online au devenit, mai nou, pentru noua generatie de clienti, si o sursa foarte buna de sfaturi. Exista o multitudine de magazine online care au si rubrica de sfaturi.

Site-ul edifica.ro este, insa, diferit. Ofera o gama variata de sfaturi pentru casa si gradina, fara insa a fi un magazine online. Nu vinde nimic, nu are un interes financiar direct. Pe langa aceste sfaturi, site-ul are si o importanta latura informativa. Dau in acest sens exemplul unui calculator de taxe notariale, extrem de important si, in acelasi timp, de util.

Avand in vedere absenta educatiei in acest sens, absenta oricaror chestiuni elementare legate de gust, caci amenajarea unei case, pe langa latura tehnica, presupune si un oarece simt estetic. Sa stii cum sa aranjezi lucrurile in casa, sa stii ce sa faci, sa stii ce sa NU faci.

In plus, sfaturile trebuie sa fie si de natura medicala. De exemplu, daca aveti problem cu somnul, aveti insomnia grave, solutia corecta nu este intotdeauna mersul la medic. Unele lucruri pot fi reglate din insasi amenajarea dormitorului: colorit, inaltimea mobilierului, tipul de pat, tipul de saltea. Nu, nu ma pricep la din astea, asa ca nu ma puneti sa spun cu exactitate cum trebuie sa va amenajati camera.

Cu toate astea, imi permit, in incheiere, sa va dau un sfat, sa va relatez o experienta personala. Sa va spun diferenta dintre gusturi personale, care pot fi dubioase, si modul de amenajare a unei camera. Asadar, dupa cum stiti, sunt mare fan al culorilor tari. Cat mai multe, cat mai aprinse. Pe vremuri, cand eram la inceputuri, ca sa zic asa, devenisem fan al culorii mov. Ma rog, motivul evident era ca nu purtau altii mov (vedeti mai jos clipul despre prima mea camasa mov). La un moment dat, insa, ma duc la o nunta la niste amici din provincie. Nu zic locatia, ca sa nu is idea nimeni seama despre cine vorbesc. Acolo, sunt cazat in apartamentul cuiva. Ma rog, nu ma pot plange de conditii, eu nu sunt pretentios in acest sens. Doar ca, si aici e partea importanta, camera in care am dormit eu era … mov. Adica, sa ne intelegem: COMPLET MOV! Si desi la inceput, cand am intrat in ea, am exclamat: CAT DE TARE, pe parcursul noptii am inteles de ce nu e bine sa ai camera mov. Am inteles ca aranjatul unei camera trebuie sa tina cont de anumite reguli. Movul era OBOSITOR, iar eu, in acea camera, m-am putut odihni cu greu. Da, m-as imbraca in mov, mi-as lua haine inflorate, dar o camera trebuie sa fie ODIHNITOARE.

Fix d-aia recomand Edifica.ro, site de sfaturi pentru casa si gradina. Daca va pricepeti la reparatii, site-ul va e util pentru aranjamente si alte chestii estetice. De fapt, este util cam pentru oricine urmeaza sa se mute intr-o casa noua ori are de ingrijit o gradina. Merita vizitat.

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !