Sfantul CANON

Prima mea camera foto a fost CANON. Un canon compact, mic (sapuniera e un termen bun) si prietenos. Fiind primul meu aparat l-am chinuit enorm. Nu dand cu el de pamant, ci folosindu-l. Facusem sute, daca nu mii de poze. Ma rog, nu FACEAM poze ci tot timpul il dadeam altuia. Apaream in poze. Incepuse sa devina pasiunea mea. Si eram totusi un paradox: aveam camera tot timpul dupa mine, camera era atat de folosita, insa eu habar n-aveam sa fac poze. Sa setez nici atat. Stiau altii, mereu altii, sa-l foloseasca mai bine decat mine. Nu ca acum lucrurile ar sta altfel…

Denumirea de CANON mi-a placut. Ma rog, nu-l cumparasem eu, dar eu il foloseam. Canon imi suna bisericeste si tot timpul am zis ca are ceva sfant in el. Ma tot laudam: acest sfant Canon a fost luat din biseriCA CArrefour. Da, fix d-acolo fusese luat.

Cum a sfarsit acest aparat? Faceam poze cu niste colege si pur si simplu au iesit albe. M-am dus cu el la reparat mi s-a zis ca trebuie schimbat obiectivul. Cica da, se poate, dar costa 200 de lei. Asta in conditiile in care 300 de lei era unul nou, modelul urmator. Normal ca nu l-am dus.

Aceasta camera n-o voi uita niciodata. NU stiu daca aceasta marca sfanta este cea mai buna, dar in sufletul meu va avea un loc special. Cand am vazut blogul http://canon5dmarkiii.ro/ gandul m-a dus la prima mea camera. Intr-adevar, primul lucru din orice categorie nu se uita niciodata. Prima camera foto digitala – Canon, primul telefon – Motorola… Tot timpul o sa ma simt atras de aceste marci.

Apropo de site-ul invocat mai sus: este dedicat unui model Canon, considerat a fi cel mai bun DSLR din lume. Nu stiu daca e cel mai bun, dar pare unul cat se poate de profesionist. Despre ideea de a face un blog dedicat special unui singur model de camera voi mai reveni. Este o idee noua (am mai scris despre), dar nu stiu cat de eficienta.

Revin totusi cu ideea asta in alt articol. Salutari FOTOGENICE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !