Servicii stomatologice in Bucuresti. Cum ne alegem dentistul?

Am vrut de mai multe ori sa scriu un articol cu tema (titlul) Cum ne alegem dentistul? Chiar am avut si inca am aceasta problema, drept urmare problema este oricand de actualitate. Cum ar zice bloggerii, „evergreen”.

Sa o luam cu inceputul. Eu am mers la dentist pana la varsta de 24 de ani. Cam atat aveam cand am calcat prima oara pragul unui cabinet stomatologic. Daca nu ar fi fost un foarte bun prieten ucenic in acel cabinet (era student la stomatologie si facea practica in cabinetul unui profesor), probabil as mai fi amanat ceva timp. Ani buni, poate, desi problemele mele dentare erau acute.

Pana acel amic a plecat, cu profesorul lui cu tot, in Franta, doar acolo am mers. Am fost multumit de serviciile lui, ale lor de fapt, insa am fost nevoit sa-mi aleg alt dentist.

Initial am mers pe mana parintilor mei, am mers la stomatologul pe care-l frecventau ei, problema e ca am ramas si fara acesta, omul pur si simplu s-a lasat de meserie. Nu intru in detalii, nu-l judec, nu rad de el. A fost pur si simplu o alegere. Omul era un foarte bun meserias, foarte meticulos, foarte rabdator.

Asa ca am ramas fara dentist. A venit pandemia, inca nu m-am mobilizat catre un cabinet dentar si nu de frica virusului. Drept urmare, m-am tot gandit la criterii, la modalitati de alegere, asa ca fara sa fi luat (inca) o decizie, vreau sa fac publice gandurile mele.

Asadar, Cum ne alegem dentistul? Dau 5 sfaturi importante, sfaturi care, atentie, sunt valabile doar intr-un oras precum Bucurestiul (probabil doar in alte cateva orase, Cluj, Timisoara ori Iasi mai sunt valabile). In Slatina mea natala, de pilda, unele criterii sunt inutile. Asadar:

Cum ne alegem dentistul? – Intrebam prietenii – alegem un dentist frecventat de alti cunoscuti

E drept, aici e important si ce prieteni sunt ei. Parerile unor prieteni sunt mai relevante decat ale altora. Unul e mai informat, altul e pacient-problema, altul a avut o problema mai complicata … fiecare e diferit.

Deci aceste opinii nu sunt EGALE intre ele. Nu sunt alegeri democratice unde fiecare vot este egal. Alegerea este in continuare a voastra, nu uitati acest lucru.

E drept, daca mai multi prieteni recomanda un cabinet e bine sa-i ascultati. Cand zece oameni iti zic ca esti beat du-te si te culca. Valabil si invers: daca zece oameni lauda un cabinet dentar, s-ar putea sa aiba dreptate. Nu e musai, dar s-ar putea.

Cum ne alegem dentistul? – Nu omitem criteriul geografic

Eu locuiesc foarte aproape de Mega Mall, deci in afara unei situatii speciale, grave, cand eu am nevoie de operatie si stomatologul-chirurg cel mai bun e in capatul celalalt al orasului, nu sunt de acord sa merg foarte departe. Nu as merge in Militari, oricat de bun ar fi acel dentist. Chiar nu.

Nu zic sa fie langa casa, sa mergi 2 minute pe jos, insa daca faci mai mult de 30 de minute pana la cabinet e nasol.

Ma rog, aici intervine si a doua problema, pe care eu nu o am: distanta fata de casa sau distanta fata de job? Nu va dau solutia, va spun doar ca sigur gasiti dentisti in zona voastra.

Tratamentele stomatologice pot fi de durata, drept urmare este importanta si distanta.

Cum ne alegem dentistul? – Suntem foarte atenti la prima vizita. Comunicarea este cheia.

Sunt cabinete unde consultul este gratis, insa sunt si cabinete unde consultul costa. Oricat ar costa acesta, nu trebuie sa va cramponati de acei bani. Mai bine pierzi 100 de lei pe acel consult decat sa continui tratamentul intr-un cabinet care-ti displace.

In cazul meu, pun accentul pe comunicare. Vreau un dentist care sa stie sa-mi explice, care sa VREA sa imi spuna ce am si ce face el acolo. Nu o sa ma bag peste el, nu o sa-i spun cum sa-si faca meseria, insa oricum ca pacient ai de facut niste alegeri. De pilda, alegi daca sa iti pui coroana sau daca sa iti faci implant (pana acum am ales prima varianta). La coroana alegi materialul (noroc ca am prieteni stomatologi, ma consult cu ei).

Implant dentar

Tot la capitolul comunicare, nu suport medicii (nu doar dentisti) care vor sa-ti impuna o anume solutie. De pilda, ca sa dau un exemplu din alta ramura medicala, sunt cabinete oftalmologice unde medicii stau si jumatate de ora sa convinga pacientul sa faca operatie din aceea care te scapa de ochelari. Eu, unul, m-am obisnuit cu ochelarii, deci nu vreau operatie. Mi s-a oferit de 3 ori, de fiecare data am refuzat.

Totodata, este vorba si despre aspectul uman. Un om pur si simplu iti place, este simpatic, te simti apropiat de el, in timp ce altul este pur si simplu antipatic. Daca mi-ar zice un dentist din start NU MAI BEA COLA, pur si simplu, nu ca recomandare, ci ca interdictia, pe bune ca n-as mai calca-n cabinetul lui. Vorbesc la modul cel mai serios.

Cum ne alegem dentistul? – Nu ignoram preturile

Ideea nu este sa te duci nici la cel mai ieftin cabinet, dar nici la cel mai scump.

Probabil stiti de ce nu e bine sa mergem la cel mai ieftin, nu incerc sa repet, eu va voi vorbi despre contrariul acestei chestii. Un cabinet mult mai scump nu este neaparat mai bun. Unele cabinete epateaza doar prin aparatura si prin serviciile auxiliare, nicidecum prin serviciul efectiv.

Nu sfatuiesc pe nimeni sa ignore preturile. Acestea spun, totusi, ceva. A le ignora complet, spunand ca vei vedea la fata locului cat de costa, mi se pare o mare greseala.

Suntem atenti la prezenta in online a cabinetului

Stiu ca pentru unii pare absurd, insa pentru mine, ca blogger, este important. Nu as pune drept criteriu principal, dar nicidecum nu as ignora. Motivele si limitele sunt urmatoarele:

  • Suntem in 2021, mi se pare absurd ca in acest an sa functionezi ca in 1995. Nu zic, sunt si medici excelenti de care stiu doar cunoscatorii, insa acestia sunt foarte-foarte putini.
  • Daca medicul are prezenta in online, inseamna ca are si review-uri. Ori, daca nu are, inseamna ca nu se teme de ele. Altfel, de ce te-ai teme de prezenta in online?
  • Suntem atenti la CE se scrie si CINE scrie. Sa nu care cumva sa luam teapa. Poate un cabinet s-a promovat mai bine decat altul. Sa fie acesta SINGURUL motiv pentru care noi il vom frecventa?

Dau pe final si un exemplu, un cabinet dentar recomandat de 2 prieteni, cu o prezenta solida in online: cabinetul dentar al Dr. Lorelei Nassar. Dispune de (aproape) toate serviciile stomatologice importante de care puteti avea nevoie. O puteti contacta la adresa de email contact@drnassar.ro ori la numerele de telefon +40 751 051 096 & +40 314 257 954. Cabinetul este situat undeva langa Piata Dorobantilor. Ca asezare geografica, as zice ca pentru e cam la limita: ceva mai departe de Dorobanti/Herastrau nu as accepta.

Acum este randul vostru sa-mi spuneti: Cum ne alegem dentistul? Voi ce criterii aveti si cu care criterii de mai sus NU sunteti de acord.

 

2 thoughts on “Servicii stomatologice in Bucuresti. Cum ne alegem dentistul?

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !