Seeking a friend for the end of the world

Seekind a friend for the end of the world (tradus CAUT PRIETEN PENTRU SFARSITUL LUMII … uau, traducere uimitor de asemanatoare cu originalul) este un film care m-a impresionat. In mod placut.

Nu pare la prima vedere un film deosebit, insa are marea calitate de a nu fi previzibil. Si are un pic din toate: este realist (cat de realist poate fi un film despre sfarsitul lumii, ceva ce nu e atat de sigur ca va veni), este destul de profund in unele locuri („film psihologic”, doamne cum suna), are niste faze cu adevarat comice (trebuie sa radem de sfarsitul lumii, nu) si are si faze relativ tragice. In teorie, este drama. Si una destul de mine realizata.

Bine, are si unele lipsuri evidente. Ca de exemplu: cum pleci dintr-un oras pentru ca era ditamai revolta in el si apoi te intorci pur si simplu si orasul era atat de calm de parca nimic nu s-ar fi intamplat. Iar casuta ta, aia de era atacata initial, e intreaga. Sa nu zic de menajera, care ramanand acolo in oras, este in continuare … VIE. Ma rog, sa nu fiu rau/carcotas sau mai rau, hater. Filmul e bun. Si oricum n-aveam prea multe pretentii de la el (de data asta sunt de acord cu nota lui de pe IMDB: 6.7; de altfel, si romanescul Cinemagia ii acorda cam tot atat: 6.9 ).

De ce l-am vazut? Din acelasi motiv pentru care e bine sa-l vedeti si voi: pentru a intra in atmosfera. Pe bune: nu stim daca vine sau nu sfarsitul lumii. Dar parca intram nitel in atmosfera. Sa vedem cum si-au imaginat altii acest sfarsit al lumii.

A, si inca ceva: Seeking a friend for the end of the world este cel mai bun film despre sfarsitul lumii. Mai prost decat 2012 (aparut, fireste, in 2009) nu avea cum sa fie, iar mai incurcat si ilogic ca Melancholia era si mai greu. Mai ilogic si incurcat (si ametitor) ca Melancholia doar marele Cloud Atlas este.

Ultima chestie: cica initial mai erau 21 de zile pana la Sf Lumii. Deci ar fi trebuit sa-l vad pe 1 decembrie. Apoi acest sfarsit s-a devansat nitel, ca s-a grabit asteroidul. Nu imi dau seama cand ar trebui sa-l vedeti, dar e clar pana-n 21 decembrie. Adica daca il vedeti fix pe 21, riscati sa nu vedeti finalul filmului ­čÖé

Salutari DE SFARSIT tuturor!

ps: Seeking a friend for the end of the world a rulat foarte putin la noi la cinema. O fi speriat titlul? Sau poate problema a fost ca titlul a fost traducerea identica a celui in engleza? Poate romanii sunt obisnuiti cu titluri tembele si cand li se da titlul pe bune nu stiu cum sa reactioneze… Ciudat…

ps: Dragi televiziuni, grabiti-va sa achizitionati filmul pentru 21 decembrie. NICI NU STITI CE PIERDETI!

Comments

comments

2 thoughts on “Seeking a friend for the end of the world

  1. Pingback: Top 5 comedii 2012

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !