Se construieste

In Bucuesti se construieste mult. E drept, multi spun ca se si darama mult. Nu stiu cat de bine sau de rau este, insa se construieste. Unii zic ca se construieste ce nu trebuie: mall-uri. Ca deja suntem campioni la numarul de mall-uri, de ce se mai construiesc si altele?

Se construieste langa mine, langa stadion. Electroaparatajul este deja istorie. Pe vremuri se faceau chestii electrice, chestii care acum sunt chinezesti: prize, prelungitoare, stechere (stiti voi, stecher rimeaza cu smecher, scris fie cu CH, fie cu K). Acum se vor vinde SI astfel de lucruri, insa produse in China. Ori in Turcia, dar foarte rar. Aproape deloc.. Sigur nu in Romania.

Un alt lucru enervant este perioada de constructie. Se construieste, deci e galagie. E praf, e mizerie, deci e nasol. Unii spun, insa, ca e bine ca se construieste. Ca in constructii lucreaza oameni. Asa o fi.

Pe strada mea, Soseaua Iancului, se construieste si pe strada. Adica se reface linia de tramvai. Nimeni nu stie daca e cu folos sau e investitie inutila. Cert este ca strada e in reparatii, deci se circula groaznic. Alt dezavantaj. Dar macar se construieste.

Cu cine se construieste stim: cu romani. Muncitorii sunt romani, muncesc aici, platesc taxe aici. Asta daca nu lucreaza la negru. Nu stiu cat de bine, nu stiu cat sunt de vinovati pentru lucrarile proaste. Senzatia este ca atunci cand lucreaza pentru stat fac treaba de mantuiala, insa cand lucreaza pentru privati o fac cum trebuie. Asa o fi.

Ori poate sunt de vina materialele. Deh, muncitorul construieste cu materialul care i se furnizeaza. In teorie. Practic lucrurile sunt nitel mai complicate.

De vina sunt autoritatile (Centrale sau locale). Sau, ma rog, ele sunt voit vinovate. Lor le convine situatia, dau din umeri, merg mai departe.

De fapt si multor „cetateni” de rand le convine situatia: daca se construieste inseamna ca se munceste. Unii nu mor de foame. Putini stiu exact cine e vinovat: ce materiale sunt, de unde provin, daca sunt ele necesare acolo ori daca nu. Am scris nu demult un articol despre dinti de cupa. Imi placuse denumirea. Nu suntem la stomatolog, insa chiar si asa unii au avut impresia ca e o denumire stomatologica. Oricate articole s-ar scrie pe tema asta, oamenii tot nu vor deveni, peste noapte, experti in asa ceva. Nu e domeniul lor.

Se construieste peste tot prin Capitala. Pe unii ii incanta ideea in sine ca se construieste. Nu conteaza ce, nu conteaza unde, nu conteaza costurile. Daca se construieste inseamna ca se munceste. O fi rau acum, dar candva va fi bine. Daca va fi bine. Salutari CONSTRUCTIVE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Se construieste

  1. Sunt puntine orase din romania unde se contruieste calitativ, majoritatea firmelor care primesc lucrari la lictatie, fac lucruri de mantuiala, dar cel putin ma bucur ca au oameni locuri de munca, dar situatia nu este aceasi peaste tot, locurile de munca sunt din ce in ce mai putine

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !