Scurte idei la revenire

Dupa cum stiti am fost plecat o saptamana la Brasov. Ce am facut acolo cititi in articolele precedente. Aici vreau doar sa evoc cateva chestii interesante legate de blogul meu si nu numai:

1. Desi am avut laptopul cu mine, nu am functionat ca blogger la capacitate maxima. De exemplu, nu am putut sa iau interviul promis. Este si vina mea, dar este si vina persoanei care urma sa fie intervievata. NU ne-am corelat, ca sa zic la modul cel mai neutru. Asta e. Partea trista (sau nu) este ca interviul e deja inceput, asa ca ar fi pacat sa ramana neterminat (m-a tentat sa public interviul in forma actuala, dar parea o chestie cu cap dar fara coada, ceea ce si este).

2. Nu am avut timp de rubrica de recomandari. Asa ca, pe scurt, zic aici 2 chestii (doar atatea) din blogosfera:
– Sabina se lauda cu 1900 de like-uri la un articol. Eu inca refuz sa cred asta. Si nu ca as avea ceva cu ea (cum are impresia atat ea cat si alte cateva persoane). Pur si simplu ea se lauda prin ianuarie ca are 700 de unici (sa zicem ca ar fi crescut la o mie), deci de unde atatea like-uri? Apoi inca 2 „detalii”: doar 4 twitturi si 20 de comentarii. Altfel, 20 de comentarii e foarte bine (ce n-as da sa am si eu atatea). Dar 20 de comentarii la 1900 de like-uri? Va rog niste explicatii tehnice daca se poate.
– A fost ziua Loredanei Costina. MI-am amintit de ea joi, cand dupa vizitarea Branului intentionasem sa vizitam si Cetatea Rasnov. La Rasnov am fost prima oara la Scoala de vara organizata de Loredana. Amintiri placute. Cand vorbesc de Rasnov imi amintesc (cu placere) de acea scoala de vara si de cei 2 organizatori. La multi ani din nou Loredana si sper sa ne vedem cu bine cat de curand 🙂

3. Becali a fost arestat si este deja in puscarie. Am 3 dileme (o sa scriu pe larg cat de curand):
– s-a dovedit vreo spaga? vreun flagrant? altfel daca eu fac o afacere cu statul si statul iese in pierdere (pentru ca reprezentantul sau e beat sau tampit) eu ce vina am?
– el nu avea imunitate? cum a putut fi arestat imediat?
– se vor face alegeri in colegiul sau? sau va ramane parlamentar din puscarie, cu toate drepturile aferente? #numazic
Oricum procesul e cusut cu ata alba. Are o gramada de chestii interesante prin el, asa ca voi scrie pe larg pe acest subiect.

4. Pentru prima oara am testat o chestie (si mi-a reusit): am trimis pe cineva la o vizionare de film in locul meu. A iesit acest frumos articol. Multumesc Amaliei pentru articol si multumesc RoImage 2000 pentru ca mi-a permis acest lucru. Legat de asta: voi mai aplica aceasta metoda atunci cand nu voi putea ajunge la vizionari. Sper ca si ceilalti distribuitori sa fie de acord.

5. Urmeaza sa scriu PRIMUL meu articol in engleza. Nu va deveni obisnuinta, insa despre trainingul de la Brasov trebuie sa scriu. Iar google translate imi va face praf articolul daca-l voi scrie in romaneste. MINUNATII mei colegi romani, turci si greci merita acest lucru 🙂

6. Doar 10 articole primite pt 1 iunie. Si 1 iunie e sambata. Nu se anuleaza nimic, vor fi publicate exact atatea articole cate vor fi primite pana in acel moment.Poate totusi voi ajunge pe ultima suta la 24 de articole 🙂

Salutari BLOGOSFERICE si bine v-am regasit 🙂

Comments

comments

6 thoughts on “Scurte idei la revenire

  1. Dupa cum spuneam. unele chestii sunt mai bine si mai de bun simt sa le intrebi direct, nu asa pe blog. Ti-am raspuns pe Facebook la mine si nu sunt singura care a avut astfel de cifre la acel articol. Promovarea pe pagina oficiala din Romania a filmului este motivul.Si nu neg dar nu stiu cand am spus ca am 700 unici pe zi ca aveam mai mult si atunci :)) Dar nu conteaza. Si da, orice ai zice, ai ceva cu mine. Multumesc

  2. Eu zic asa. Tu uiti de mine, eu uit de tine. Ce zici? Ca deja mi se pare penibil. Poti sa te iei si de alte bloguri, nu sunt singura pe planeta asta. Multumesc.

  3. Hai să disecăm puţin problema, poate-aşa pricepi. De fapt, nu, că eşti băiet diştept şi doctorand, pricepi tu să faci calcule. Numărul TOTAL al like-urilor la o postare pe FB, în particular o postare de pe blog share-uită, este egal cu numărul persoanelor care dau „like” postării respective şi care dau „like” când cineva dă „share” articolului respectiv plus cei care dau like direct pe articol, din widget-ul de „social share”. Ce legătură are asta cu numărul de vizitatori unici, ca idee?! Ne băşim de dragul de a ne pârţâi, pare-se.

    În al doilea rând, explicaţii tehnice (de genul algoritmilor şi mecanismelor de contorizare) îi poţi cere lui Mark, el ştie ce şi cum. Explicaţia raţională şi de bun simţ e că majoritatea cititorilor doar asta fac, citesc şi atât. Nu comentează la fiecare articol pe care-l citesc. Asta nu înseamnă că nu apreciază articolul respectiv, fază din care se trage numărul de like-uri. E valabilă şi pentru faza cu Twitter.

    Dacă tot nu pricepi ce şi cum, îţi fac o schemă cum din 700 de unici per zi (că tot e cuvânt de bază şi e la mare căutare) combinaţi cu 2.944 de like-uri pe pagina de FB a blogului rezultă 1.900 de like-uri la un articol. Din câte văd eu, fata ţi-a răspuns über-frumos pe FB şi tu o arzi pe stil Toma Necredinciosu’. Aiurea, adicătelea.

    QED.

  4. Pingback: Visuri de copil, realitati de adult? - Claudia Oprescu | Claudia Oprescu

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !