Scopul gardului

Scopul gardului

 

Scrisesem mai demult un articol despre garduri. Nu mai stau sa caut link-ul. Scriam atunci despre cum gardurile diferite pot parea, pe dinafara, extrem de inestetice. Si nu pentru ca ar fi in sine inestetice, ci pentru ca ele ar trebui sa fie la fel. Toata lumea sa aiba acelasi gard. Plan urbanistic general, aspect general al cartierului… Ati auzit de chestii d-astea? Probabil ca da, dar sunt doar pe hartie.

Acum, trecand peste aspectul acesta si gandind pur egoist, cum alegem gardul casei? Pentru a afla raspunsul la aceasta intrebare trebuie sa stim care este scopul gardului. Sa vedem:

1. Exista vilele unor mari barosani, oricum supravegheate mai bine decat Palatul Cotroceni. Interesul acestor proprietari este sa ARATE ce au inauntru. Gardul este doar decorativ, trebuie sa se vada TOTUL. Mai ales daca sunt pitici de gradina sau alte elemente decorative. De ce le ai daca nu le vede nimeni?

2. Exista insa oameni paranoici, care nu vor sa se vada nimic din curtea lor. Ei comanda garduri din beton cat mai inalte, prin care sa nu se vada nimic. Singura sansa ar fi sa sari gardul, caz in care este infractiune, ori sa filmezi cumva din elicopter. De ce sa stie tot orasul ori satul ce am eu in gradina? Oricum astfel de persoane au casa mare, care se vede din capatul strazii. Casa e importanta, nu?

Gardul, paradoxal, nu prea protejeaza impotriva hotilor. Sunt persoane care isi lasa constant poarta deschisa. Casa este incuiata, asta da, insa curtea nu este aproape niciodata incuiata (ziua cel putin). Din acest motiv, scopul gardului nu este, cel putin la oras ori la periferia orasului, unul de protectie. Unii chiar sustin ca daca ar putea, n-ar pune gard. Da, gardul iti delimiteaza proprietatea, insa cam atat. Bine, daca esti in situatia de la punctul 2, gardul iti este extrem de util. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !