SCIKiDS 2017 – 21-22 octombrie MEGA MALL nivel -1

SCIKiDS 2017 – 21-22 octombrie MEGA MALL nivel -1

 

Nu sunt eu cel mai mare fan al celor mici si al evenimentelor dedicate acestora, copiii mi se par galagiosi si nu-mi pare ca-ti dau energie, asa cum sustin unii, nu as putea fi in veci educator, invatator ori profesor pentru clasele mici (ma rog, ideea e ca profesor nu ar trebui sa devin niciodata, pentru binele generatiei tinere zic), dar unele evenimente cu copii imi plac. Nu atat de mult incat sa particip la ele, dar indeajuns de mult incat sa le recomand.

Mai jos public comunicatul Festivalului Stiintei, SciKids 2017. Ma rog, poate olteanul din mine este sensibil la toate chestiile care contin cuvantul STIINTA… Stiti voi, eu functionez pe cuvinte cheie ­čśÇ

 

SCIKiDS 2017 Festivalul Stiintei, mega editia V

In Mega Mall, luna octombrie

Pe 21 si 22 octombrie copiii, parintii si tinerii pasionati de stiinta si tehnologie sunt asteptati la nivelul -1 din Mega Mall pentru o mega editie aniversara SCIKiDS┬á2017 – Festivalul Stiintei.

Anul acesta SCIKiDS┬á2017┬á– Festivalul Stiintei sarbatoreste 5 editii de popularizarea stiintei.┬á Pe parcursul editiilor anterioare, SCIKiDS┬á2017┬á– Festivalul Stiintei a cumulat un total de 20 000 de participanti, 300 de voluntari, 200 de activitati stiintifice distractive, 70 de roboti si ozoboti,

 

Programul celor doua zile de festival cuprinde experimente distractive si pe ├«ntelesul copiilor cu Profesorii Trasniti de la Fun Science, spectacole stiintifice la scena sustinute de artisti precum Claudia Stroe, lansari de carti stiintifice pentru copii, expozitii, ateliere educative, jocuri cu obiecte stiintifice interactive, competitii de roboti si jucarii inteligente. ├Än cadrul festivalului, participantii sunt invitati sa contribuie la crearea unui show experiment ,,Puterea citricelorÔÇŁ ├«n care 4.000 de lam├ói, si portocale, vor genera energie electrica fara prize, ci doar prin intermediul elementelor naturale. De asemenea, alaturi de scriitorul Alex Doppelg├Ąnger si Profesorul Trasnit, copiii vor putea realiza cel mai mare slime pufos. Participantii la festival pot descoperi suprizele pregatite ├«n cinci zone dedicate: Sci, Tech, Fun, Edu si Art.

Surprizele continua iar SCIKiDS Festivalul Stiintei a initiat un nou concept┬á ÔÇťYouTube meets SCIENCEÔÇŁ. Cu aceasta ocazie sunt asteptati sa participle┬á unii dintre cei mai cunoscuti YouTuberi din Rom├ónia si Moldova ca, Viktor Moozz, Mariposa (Lorena Francisc), Deeix, Maya Pop, Noris, INicolas, Andrei Ro, Albert KSV,┬á Theo XXH, Cezar Poiata, Eugen Anghel si Cristian Batr├«nu, INicolas, Noris si Profesorul Trasnit Spooky., Erik Culescu. YouTuberii vor deschide festivalul alaturi de Bibi si vor tine la curent fanii cu noutati de la SCIKiDS Festivalul Stiintei.

,, Consideram ca viziunile pe care le oferim copiilor nostri, vor modela viitorul. SCIKiDS Festivalul Stiintei reprezinta viziunea unei societati orientate spre stiinta, iar o societate care ├«mbratiseaza stiinta include oameni puternici orientati spre rezolvarea problemelor. La SCIKiDS Festivalul Stiintei, toata lumea este binevenita pentru ca iubirea de cunoastere nu te va lasa niciodata cu inima fr├ónta.ÔÇŁ declara Andreea M. Stoica, fondator Asociatia Fascination si SCIKiDS 2017 – Festivalul Stiintei.

SCIKiDS Festivalul Stiintei se afla la cea de-a cincea editie si reprezinta o initiativa a Asociatiei Fascination împreuna cu Fun Science România. Evenimentul beneficiaza de sprijinul Da Vinci Learning, televiziunea educationala pentru întreaga familie si UPC România. Partenerul educational al festivalului este Centrul Edulier, primul centru de asistenta pentru copiii dislexici.

Printre participanti îi puteti întâlni pe: Oraselul Cunoasterii, RoboFun, PC Garage, Teko Kindergarden, Momki & Friends, Fun Science România, Young Engineers, Game Art, Lego, Gentlemen Works  Universitatea Copiilor, Genius Kids, Pandora M,  Nemi, Stiinta si Tehnica.

  Copiii ce indica semnele unor abilitati înalte vor putea fi observati de specialistii Gifted4All by Kleine Schule.

În 2017, SCIKiDS Festivalul Stiintei a fost premiat la Gala Societatii Civile cu locul III în cadrul sectiunii: Educatie.Învatamânt.Cercetare

├Äncurajati de succesul din anii trecuti, organizatorii se asteapta la peste 8.000 de vizitatori care vor lua parte la cea mai cool ├«nt├ólnire cu stiinta. Activitatile se vor desfasura ├«n fiecare zi ├«n intervalul 12.00 ÔÇô 20.00, iar intrarea este libera.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe www.scikids.ro si pe pagina de facebook a evenimentului : SCIKiDS Festivalul Stiintei, mega editia V.

 

Despre Asociatia Fascination

 

SCIKiDS -The Next Generation: Noi credem ca stiinta are puterea de a schimba vieti si de a influenta destine. Misiunea SCIKiDS este aceea de a stimula interesul copiilor pentru stiinta, prin evenimente si activitati definite prin trei calitati-cheie: interactiv, educational si inspirational. Publicul nostru tinta este intreaga familie.

 

Acu’, desi par hater, s-ar putea sa ma invinga curiozitatea si sa merg sambata sau duminica la SCIKiDS 2017 – Festivalul Stiintei. Sa trec p-acolo, sa vad despre ce-i vorba. Norocu’ meu e ca stau langa Mega Mall. Si norocul lor, ca vin sa-i vizitez. Daca veniti si voi, dati un semn. Iar detalii despre eveniment aflati si de pe eventul Facebook. Salutari COPILAROASE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !