Schimbare de aeroport in Paris

Schimbare de aeroport in Paris

 

Am ramas dator cu cateva articole despre vacanta. Scriu acum despre o chestie pe care am facut-o pentru prima oara: o frumoasa schimbare de aeroport in Paris. Ma rog, frumoasa cu ghilimele, ca am avut mari emotii.

Sa va zic contextul: am fost pana la Toulouse. Pana acolo nu am avut avion direct, asa ca a trebuit sa schimb. La dus am schimbat avionul, avand o ora si ceva intre avioane, in timp ce la intoarcere am avut parte de schimbare de aeroport in Paris. Pur si simplu nu am avut alta optiune. Toulouse – Paris a oprit la Orly si dupa 3 ore jumate aveam avion de pe Charles de Gaulle.

Existau fix 3 variante sa ajung de pe un aeroport pe altul: tren, autobuz sau taxi. Am exclus a treia varianta, fiind prea scumpa (nu stiu cat era), asa ca aveam de ales intre primele 2. Autobuzul prezenta riscul sa ramana blocat in trafic, insa trenul trebuia schimbat. Atat stiam inainte sa ajung acolo.

Air France

Acolo, insa, cei de la Air France m-au convins sa iau autocarul: intai au zis ca trenul e mai scump (ceea ce am aflat ulterior ca e fals), iar apoi au sustinut ca la tren se fac lucrari. Argumentul cel mai important a fost, insa, altul: autobuzele erau Air France.`Daca ratam avionul din cauza autobuzului, urma sa fiu despagubit.

Ulterior mi-am dat seama ca ei, de fapt, au vrut sa le dau cei 21 de euro lor si nu altora. Oricum trenul am inteles ca era 20 de euro, deci nu am iesit in pierdere. M-a enervat, insa, principiul: s-au laudat cu pretul mic, insa m-au obligat sa mai dau 21 de euro.

Partea si mai trista a fost ca lor le-a fost lene sa imi transporte bagajul. Drept urmare, mi-am luat bagajul de pe Orly, m-am carat cu el pe autobuz si apoi am stat din nou la coada sa-l depun pe Charles de Gaulle. Pe langa timpul pierdut mai era vorba si de disconfort.

aeroport-international-de-paris-charles-de-gaulle-escaliers-mecaniques-et-ascenseurs-liaison

Nu am ratat nimic, am ajuns la timp, dar pentru prima oara am avut emotii ca pierd avionul. Si, la dracu’, nu depindeam de mine. Noroc ca am o prietena care a ratat vreo 6 avioane in 3 ani, deci aveam de la cine sa primesc indicatii in cazul in care l-as fi pierdut.

Ca sfat, va recomand sa evitati astfel de zboruri. Eu n-am avut incotro si a trebuit sa am aceasta Schimbare de aeroport in Paris. M-am descurcat, dar sunt, totusi, ceva emotii. Sper ca v-am fost de folos. Salutari CALATOARE tuturor (articolul e scris din tren, pe drumul Vatra Dornei – Bucuresti)!

 

 

Comments

comments

One thought on “Schimbare de aeroport in Paris

  1. Pingback: Schimbare de aeroport in ParisBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !