Scaune pentru copii

Vad atatea si atatea anunturi si articole „pentru siguranta rutiera”. Ma uit in stanga, ma uit in dreapta. Uau, siguranta rutiera. Sfaturile sunt toate banale:

– puneti centura;
– mergi incet;
– adapteaza viteza conditiilor vremii;
– nu vorbi la telefon.

Toate sfaturile sunt fara rost. Sunt la fel de banale si inutile precum sfaturile parintesti: sa te imbraci, mare atentie cand traversezi strada, nu trece pe rosu, nu …

Mult mai utile mi s-ar parea insa recomandarea de a tine copiii pe scaune speciale si nu in brate. Observam mai demult cum un parinte statea cu copilul de 1 an pe „locul mortului”. Ok, nu cred neaparat teoria cu locul mortului, dar copilul ala tinut in brate mi se pare sinucidere curata. Atat de puternice sunt mainile tale incat la o coliziune vei tine copilul strans?

Tin minte ca atunci cand matusa mea a venit din Franta la noi in Romania noi (familia mea) ne-am mirat cand am vazut acele scaune pentru copii. Ni se pareau ciudate si inutile. „Fite de occident domne”. Eu eram mic, habar n-aveam ce si cum. Spuneam doar ca mi se par incomode. Siguranta in trafic? Ce-o mai fi si aia?

Daca vrei ca al tau copil sa fie in siguranta, eu zic asa: cumpara scaune copii pe nichiduta .Avantajul acestui site consta in sfaturile pe care le puteti primi accesand blogul. Daca va duceti in hypermarket veti gasi acolo niste vanzatori amabili, zambitori si nestiutori. Nu e vina lor: nu se pot pricepe si la mere, si la cola si la scaune pentru copii. Din acest motiv e bine sa luati din locuri specializate. Iar internetul acum ne ajuta, asa ca de ce sa nu-l folosim.

Concluzionez: in Romania ar fi mai utila o campanie pentru introducerea acestor scaune pentru copii. Mi s-ar parea mai utile si mult mai importante. Aia cu viteza o stim cu totii.

Salutari BLOGOSFERICE tuturor ­čÖé

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !