Sase detectivi virtuali

Sase detectivi virtuali

 

 

Eu si mai multi prieteni tot mergem prin camere de evadare. Ne-am spus Internet Explorers, denumirea ne-a suras din start. E drept, numele provine dintr-o camera unde eram cu adevarat exploratori (cea de la Puzzler). Denumirea, insa, a ramas, asa ca de atunci indiferent unde mergem suntem Internet Explorers.

Chambers Internet Explorers

Cea mai recenta camera de evadare vizitata a fost cea de la Chambers. Acolo ne-am comportat FIX precum browserul amintit: la inceput am mers foarte repede, viteza scazand vazand cu ochii. Pe final eram aproape blocati, doar interventiile exterioare facandu-ne sa ne revenim.

Trecand peste denumirea noastra, trebuie sa va zic 5 chestiuni legate de camera celor de la Chambers:

1. Desi titlul este la plural, ei au o singura camera. Preventiv, si-au pus numele Chambers. Sau, ma rog, primul challange este sa le gasesti locatia (pentru un dezorientat ca mine e o adevarata provocare).

2. Pentru prima oara am intalnit un challange interesant: un indiciu bonus daca reusesti sa te prinzi de o chestie. Nu o spun, dar ideea, in sine, mi s-a parut tare. Daca as face o camera de evadare, as pune 1 indiciu, sa zicem pentru inceput, celelalte trebuind gasite p-acolo, prin camera. Gen sa rezolvi un puzzle pentru a gasi un alt indiciu.

3. Este tipul de camera unde povestea trece in plan secund. Poti face o camera buna fara o poveste CELEBRA. Esti in camera unui detectiv OARECARE, deloc celebru, si trebuie sa cotrobai pe acolo pentru a evada.

4. Camera imbina in mod inteligent chestiunile logice cu cele un pic tehnice. Trebuie sa ai si un ochi oarecum tehnic pentru a iesi de acolo. Trebuie nu doar sa privesti indiciile, ci s-o faci si din unghiul potrivit 🙂

5. Obiectele care nu folosesc sunt semnalizate cu sfoara. Mi se pare o solutie foarte buna, preferabila indicatorului DO NOT TOUCH.

Altfel, din Chambers cei sase detectivi virtuali, botezati Internet Explorers, au reusit sa evadeze cand ramasesera mai putin de 3 minute. Ceilalti 5, in afara de mine, sunt Raluca Cincu, Malaezu, Alin, Iulia si Andrei (ultimii doi nu au link pentru ca nu au apucat sa scrie inca).

Chambers

Intrati pe www.chambers.ro pentru a va face o rezervare. Sunt printre primii aparuti in Bucuresti si doresc sa-si deschida o noua camera cat de curand. Nu am aflat nimic despre ea, nici tematica, nici cat de dificila va fi, singurul lucru pe care-l stiu este ca mai dureaza cam 2 luni. Sper sa fie la fel de misterioasa precum actuala.

Cei sase detectivi virtuali va saluta 🙂

Comments

comments

6 thoughts on “Sase detectivi virtuali

  1. Pingback: Sase detectivi virtualiBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. Emil, Chambers va multumeste pentru vizita si pentru perspectiva 😛 expusa in articolul despre camera Davewriter. „Daca as face o camera de evadare” este o fraza care i-a pus pe multi pe ganduri in ultimul an. 🙂

  3. Pingback: Găsit-am cheia în 57:22 de minute la Chambers | Pe Ape Tulburi
  4. Pingback: Escape Room - Chambers - Davewriter - Andrei Ciobanu
  5. Pingback: Iulia Boiu | La Chambers, într-un escape room cu stil britanic - Iulia Boiu

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !