Sa tragem in antrenor

Sa tragem in antrenor este un pretext bun de a lua apararea unui antrenor. Citesc articole si toate imi pare stereotipice. Sunt unii care cer de urgenta MASURI, iar la echipele de club, in plin campionat unica masura este schimbarea antrenorului, in timp ce altii doresc CONTINUITATE si arata cu degetul spre patronii fara rabdare. Unii considera ca trebuie un soc, trebuie o schimbare, in timp ce tabara cealalta invoca exemplele de succes de afara. Primul dintre ele: Alex Ferguson si Arsene Wenger. Pacat ca Guy Roux s-a retras, era si el un exemplu bun.

La echipa nationala lucrurile sunt identice. Adversarii lui Piturca cer continuu inlocuirea sa. Ceilalti, aparatorii lui si ai oricarui antrenor, considera ca avem nevoie de continuitate. De ce sa tragem in antrenor ? Ce, el a jucat cu Olanda?

Suporterii de obicei sunt in tabara schimbarilor, ziaristii par, in majoritatea cazurilor, in tabara continuitatii. Toti insa aduc aceleasi si aceleasi argumente.

Acest articol este scris si datorita meciului Romania-Olanda, dar si datorita echipelor Dinamo si Rapid.

Sa incep cu ele. Asadar, amandoua tocmai pierdura in campionat. Nu asta este stirea, in fond au mai pierdut si alta data. Partea frumoasa este ca ele se vor intalni luni, adica peste 3 zile. Si sunt sanse mari ca AMBELE echipe sa aiba antrenori noi pe banca. La Rapid e aproape sigur, la Dinamo inca nu. Daca se aplica regula, socul la echipa ar trebui sa aduca victoria, nu? Ceva bun inseamna victoria. Pai daca ambele isi schimba antrenorul, cine va invinge? „Se vor multumi cu 1 punct”?

Acum o parte si mai misto. La Dinamo nu stiu cine vine (daca vine), dar la Rapid vine Sumudica. Adica un antrenor ce este in categoria ORICAND DISPONIBIL. O categorie misto de antrenori, unde Hizo e campion. La Rapid , la Vaslui, nu conteaza ce a zis patronul inainte, a zis-o la nervi. Eu vreau doar sa muncesc … La Steaua e Lacatus (momentan pe bara, dar dupa Reghe de ce n-ar fi o solutie? e stelist in fond…).

La nationala este clar Piturca. Pleaca maine Piturca, vine un „interimar”, iar apoi ne vom aminti ca ULTIMUL ANTRENOR CARE A CALIFICAT NATIONALA A FOST PITURCA. Ii mai iese lui un meci bun, precum cel cu Turcia (geniu domne…) si gata, „doar pentru meciul ala merita contract pe viata”.

Cum e mai bine? Habar n-am. Nu stiu daca Sabau e mai slab ca Sumudica sau invers. Nu stiu daca Piturca e omul potrivit. Pe mine ma distreaza discutiile pe marginea asta. Si nu-s ziaristii de vina. In fond, astea-s argumentele. Discutiile in sine despre fotbal tind la un moment dat sa fie plictisitoare. La fel cum sunt plictisitoare discutiile despre frumusetea unui gol. Vazusem etapa trecuta (sau acum 2 etape) un gol misto al lui Bawab. Si era comparat cu alte 5 executii, e cel mai frumos gol din etapa asta. Este mai greu decat golul lui Madgera din anii 80. Foarte important de stiut daca e mai frumos sau nu ca un gol din anii 80. Chiar extrem de important.

Parca-s mai utile discutiile de genul A FOST OFFSIDE DOMNU’ CRACIUNESCU? … Alea macar ajung intr-un final la un numitor comun: OFFSIDE CLAR, ARBITRUL E UN HOT!

Legat de subiectul initial al articolului: nu zic sa tragem in antrenor, dar nici sa-i plangem de mila. In fond, dupa ce pleaca de la Rapid, sigur Sabau va gasi un post pe la Medias, pe la Brasov, pe la Turnu Severin. Hai ca nici la Iasi ori la U Cluj nu-i rau.

Salutari blogosferice tuturor ­čÖé

2 thoughts on “Sa tragem in antrenor

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !