Sa slabim sanatos. Gluten.

Nu sunt si nu am fost niciodata adeptul curelor de slabire. Din multe puncte de vedere sunt la fel de daunatoare ca grasimile din corp. A tine cura de slabire este deci periculos. Si asta din 3 motive:
1. Lumea tine cura de slabire din disperare. SI vor sa slabeasca repede si mult.
2. Medicul (si nu ma refer la nutrionist neaparat, ci la medic in general) este exclus.
3. Nu ne informam deloc. Dar deloc. Din acest motiv nu ne intereseaza ce contin pastilele de slabit, nu ne intereseaza nimic. Ne luam dupa sfatul lui X, daca el a slabit slabim si noi. Si gata.

Sa va dau un exemplu: glutenul. Majoritatea pastilelor de slabit contin gluten. El in sine nu este atat de daunator (cica ar fi eficient), doar ca unii au intoleranta la asa ceva. Si cel mai naspa este ca intoleranta asta nu este neaparat cunoscuta. Exista alimente gen painea care nu contin explicit gluten (gen nu scrie nimeni ce contine „painea noastra cea de toate zilele”).

Exista si produse de slabit fara gluten (de exemplu pe acest site: http://www.qlife.ro/Produse-Fara-Gluten.html ).

Iar tot in legatura cu slabitul mai e un aspect: renuntam brusc la regim ori la pastile? Pentru ca e o problema: vei lua pastile toata viata? Sau vei tine un regim strict toata viata? Doar o intrebare.

Acum sa va zic ce am eu cu regimurile. Recunosc: trebuie sa tin unul. Dar am atatea cazuri in jurul meu de persoane care au patit-o in urma lor (cele 3 greseli de mai sus) incat ajung la concluzia ca e mai putin periculos sa ai kilograme in plus decat sa slabesti. Si nu ca ar fi asa, doar ca asta mi s-a inoculat in minte.

Si in final un sfat: decat sa tineti regimuri drastice mai bine reduceti treptat portiile, fast-food-ul & stuff si macar va veti simti mai bine. Estetic nitica burta n-a stricat nimanui.

Salutari CU GREUTATE tuturor! ­čÖé

Comments

comments

One thought on “Sa slabim sanatos. Gluten.

  1. ti inapoiez salutarile see you greutate! oamanii pufosi au farmecul lor! SI nu o spun pentru ca fac parte din categoria cozonac si eu! ­čÖé

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !