Sa ne lasam de fumat …

De fumat nu am fumat niciodata. Nu ma intrebati de ce, poate pentru ca nu am inteles niciodata placerea fumatului. Cu toate astea, sunt destul de tolerant cu fumatorii. Empatizez intr-un mod ciudat cu ei. Astfel, daca mergem 6 oameni intr-un local si unul singur e fumator noi toti ceilalti ne vom supune si vom merge la fumatori. Nu toti sunt pe aceeasi lungime de unda cu mine, astfel ca uneori apar diverse certuri.

Prieteni fumatori, daca despre ei vorbim, am destui. Unii fumatori inraiti, altii ocazionali. Unii se lasasera, altii s-au reapucat. Nu imi dau seama exact ce te poate determina sa te lasi de fumat, insa vad o tendinta din ce in ce mai mare, un trend, care duce spre acest lucru. Cica ar fi 3 metode (nu ma intrebati pe care s-o alegeti):

1. Sa reduci treptat numarul tigarilor pana la renuntarea completa la ele. Fara inlocuitori, fara alte stimulente. Efectele, mai ales in plan financiar, se vad imediat. Unii zic ca si fizic te simti mai bine. Le dau crezare, ce altceva pot sa zic.

2. Mai este solutia gumei de mestecat. Asta era o solutie mai veche (o auzisem prin liceu). Bine, erau si chestii speciale care aveau efect identic nicotinei. Whatever, nu ma pricep la din asta.

3. O alternativa la fumat destul de noua este tigara electronica. Este cea mai noua dintre toate si, zic unii, cea mai dezirabila. Renunti la tigarile normale, reduci treptat cantitatea de nicotina, urmand ca ulterior sa scoti complet nicotina din ele. Poti fuma si chestii aromate (cica asemanatoare aromelor de narghilea) si nu afumi incaperile. Nu vei mai mirosi nici tu a tigara (un miros persistent) si vei putea fuma si-n locuri in care altfel nu se fumeaza.

Nu-mi dau seama daca lasatul de fumat este doar o moda sau e o chestie specifica varstei. Prin liceu te apuci iar apoi pe la 26 de ani (si peste) tinzi sa te lasi. E posibil sa fie ambii factori prezenti aici.

Salutari NEFUMATOARE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Sa ne lasam de fumat …

  1. Cand alegeti o tigara electronica, asigurati-va ca firma respectiva are niste standarde inalte de calitate!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !