Sa ne incaltam masinuta

Sunt unele persoane care isi iubesc mai mult decat trebuie obiectele. Fie ca vorbim de masina, fie ca vorbim de chestii mai mici, gen un telefon mobil. Si nu se prostesc sau ceva: pur si simplu chiar cred in ceea ce spun. Chiar tin la masina lor si chiar plang daca aceasta pateste ceva. Eu n-am masina, dar n-am tinut niciodata foarte mult la obiecte. Poate doar la primul telefon mobil, pe care l-am uitat in taxi. Si poate tocmai din cauza lui d-atunci nu am mai tinut la nimic. Mi-am propus efectiv sa nu mai tin atata la niste bucati de plastic. Ori gramezi de fiare, in cazul masinilor.

Daca spun ca acei oameni sunt obsedati se cheama ca-s hater? Ca nu inteleg pasiunea (fie ea si extrema) a unui om? Asa o fi si-mi asum. Si ma mandresc cu asta. De altfel, eu nici la animale nu tin foarte mult. Care animale sunt pana una-alta vietati.

Legat de persoanele care isi iubesc masinile enorm, mi-a ramas in minte o replica a unei foste colege: am luat ghetute de iarna buburuzei mele rosii. Initial nu m-am prins. A II-a oara am inceput sa banuiesc ceva, insa aveam nevoie de o confirmare. Care intr-adevar a venit: da, luase cauciucuri de iarna pentru masinuta ei. E rusinos sa zici asa, mult mai misto (si mai feminin) este sa-ti alinti gramada aia de fiare. Care fiare, ce-i drept, sunt ale tale.

E adevarat, e destul de nasol cu cauciucurile de iarna si de vara. Sunt scumpe si trebuie sa le tot schimbi. Sa nu mai zic de depozitare, care si ea e o problema. Pentru orice tip de anvelope aruncati un ochi pe http://www.anvelopeb.ro/ . Iar daca vreti sa scapati de grija schimbarilor constante, puteti incerca niste cauciucuri all-season (detalii AICI ). Cineva imi zicea ca-s o prostie, altcineva insa mi le lauda. Probabil adevarul este undeva la mijloc.

Nu inchei pana nu va povestesc o alta faza. Era un concurs pentru un site de masini second-hand. Sa scriem pe blog. Si vad la o colega bloggerita articol: masinuta mama, cu masinuta tata si cu masinuta fiica. Am citit o ditamai povestea (as numi-o puerila…) si eram oarecum mirat: oare la ce ar fi utila o astfel de poveste? Pai la concurs, logic, pentru ca a castigat concursul. Iar tipa nu stiu sa aiba masina. Deci poti sa-ti iubesti masina si cand n-o ai :))

Ar trebui sa inchei cu o morala, dar nu exista una 🙂

Salutari blogosferice tuturor 🙂

One thought on “Sa ne incaltam masinuta

  1. Ma uit si eu sa gasesc anvelope de iarna pentru masina mea ca cele de pe ea au deja 3 ani si nu cred ca se mai pot folosi.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !