Sa discutam despre … USA

Sa discutam despre … USA

 

Nu folosesc diacritice, deci trebuie sa fac precizarea ca este vorba de USA, adica aia cu clanta de o deschizi pentru a intra intr-o incapere ori cladire. A nu se confunda cu USA aka SUA. Trecem peste.

Sa revenim la usa si la importanta ei. Primul lucru la care ma gandesc este IMAGINEA. Usa exterioara este, de fapt, contactul tau cu exteriorul. Trebuie sa ai o usa eleganta, demna, pentru a arata cine sta acolo. Usa exterioara trebuie, deci, ingrijita. La culori nu ma pricep, insa nu trebuie aleasa orice culoare. Nu da bine sa ai o usa roz, indiferent cat de excentric ai fi tu.

De asemenea, usa trebuie sa iti asigure SIGURANTA. Trebuie sa aiba sisteme sofisticate, pentru a fi greu de spart. In cazul usilor de la apartamentele de bloc, putem face o mica cercetare. Sa mergem in scarile de bloc, din usa in usa, si sa PRONOSTICAM cam ce om sta acolo. Dupa usa, bineinteles.

E drept, o usa foarte sofisticata si foarte „sigura” poate indica faptul ca acolo sunt valori. S-ar putea sa fie de rau: sa atraga hotii. Nu ne dorim asta.

E la fel de drept faptul ca romanii nu pun deloc pret pe usile interioare. La camere usile pot fi oricum. Unii chiar nu au usi ci au glasvant (sau cum se cheama). De ce le mai trebuie USA? Conteaza cat de inestetic e sa treci dintr-o camera intr-alta de parca ai trece patratele la sotron? Nu conteaza. Ce e in casa ramane-n casa, #casazicasa.

Sa va zic acum cum sta treaba cand vorbim de usi de garaj. Discutia este aceeasi ca si la usile normale: este o usa exterioara, deci e important cum arata. Iar daca ai o masina scumpa, luxoasa, e chiar rusinos s-o scoti dintr-un garaj oribil. Obrazul subtire cu cheltuiala se tine. Asa se spune din antichitate, proverb ramas valabil si astazi.

Din acest motiv pentru unii nu se uita la pret usi de garaj. Nu conteaza cat e, conteaza cum arata.

Usa este, insa, doar un obiect pentru multi. Nu aduce deloc confort si este la fel de inutila precum o chiuveta. Toate usile fac acelasi lucru, asa ca de ce ai da bani multi pe asa ceva? 🙂 Diferente de perceptie! Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

One thought on “Sa discutam despre … USA

  1. Pingback: Sa discutam despre … USABloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !