S-a lansat proiectul Descopera – Dezvoltare si suport pentru copiii si educatorii din apartamentele de tip familial

S-a lansat proiectul Descopera – Dezvoltare si suport pentru copiii si educatorii din apartamentele de tip familial

 

Saptamana trecuta (miercuri mai precis) am asistat la lansarea unui proiect extrem de interesant. Asociatia Create Yourself a lansat proiectul Descopera – Dezvoltare si suport pentru copiii si educatorii din apartamentele de tip familial. Proiectul se adreseaza copiiilor institutionalizati cu varste cuprinse intre 11 si 19 ani si educatorilor si educatorilor sociali din apartamentele sociale din sectoarele 3, 4 si 6 din Capitala. Proiectul este finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Lansare Proiect Descopera

La eveniment au fost prezente peste 40 de persoane interesate de proiect:

Proiect Descopera

Ştefan Lăţea, Preşedintele Asociaţiei Create Yourself a deschis conferinţa de lansare cu o prezentare despre activitatea asociaţiei, obiectivele proiectului Descoperă: Deschide drumul cunoaşterii şi principalele activităţi din cadrul acestuia. Acesta a declarat că “proiectul Descoperă este o oportunitate pentru 80 dintre copiii instituționalizați de a se dezvolta personal și de a-și descoperi motivația și adevăratul potențial. Proiectul propune servicii complexe și complementare care ȋi unesc pe majoritatea celor implicați în dezvoltarea acestor copii: Direcțiile de protecție socială, ONG-urile care fac proiecte pentru copiii instituţionalizaţi, educatorii sociali și nu în ultimul rând cetățenii. Pentru cetățeni este o ocazie bună de a se implica civic și de a susține aceşti copii printr-un serviciu inovativ de mentorat, care le poate deschide tinerilor un drum în viață”.
Ulterior, Diana Chiţu, Şef Serviciu Management de caz DGASPC sector 4, a vorbit despre colaborarea cu ONG-urile care fac proiecte pentru copiii instituţionalizaţi şi rolul acestora ȋn dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor, cȃt ş impactul pe care ȋl au ȋn viaţa lor. Conferinţa a continuat cu speech susţinut de Oana Brătilă, voluntar Create Yourself, care a povestit cȃt de important este ca cei mici să ȋşi urmeze pasiunea, să aibă ȋncredere ȋn ei şi deciziile pe care le iau. Pe de altă parte, Dragoş Toma, Web Developer şi mentor ȋn cadrul proiectului, a vorbit despre nevoile tinerilor aflaţi la ȋnceput de drum profesional şi cȃt de mult ȋi poate ajuta un sfat oferit de un mentor sau o persoană care are experienţă ȋn domeniul ȋn care ei ȋşi doresc să activeze.
La finalul conferinţei, Ştefan Lăţea a ȋncurajat participanţii şi persoanele care doresc să le dea o mȃnă de ajutor copiilor instituţionalizaţi, să se implice, să aplice ȋn calitate de voluntari sau mentori ȋn cadrul proiectului. Ca mentori, aceştia le pot vorbi copiilor despre meseria lor, despre cum au ajuns să practice ceea ce le place, despre educația lor. Totodată mentorii ȋi pot ȋndruma şi sprijini pe copii ȋn a ajunge să practice profesia pe care şi-o doresc. Cine vrea să devină mentor Descoperă sau are un prieten căruia i s-ar potrivi rolul, poate să ne scrie la http://cys.ro/implica-te/.
Proiectul Descoperă: Deschide drumul cunoaşterii pornește de la dorința de a oferi mai mult copiilor care au nevoie de sprijin, îndrumare și acces la educație, pe măsura nevoilor acestora. Astfel, pe parcursul a 4 luni, 80 de copii instituționalizați, cu vârste cuprinse între 11 și 19 ani vor avea acces la sesiuni de consiliere vocațională, furnizate de o serie de experți care ȋi vor ȋndruma şi ȋi vor ajuta să-şi dezvolte abilitățile de viață îndependentă și să conștientizeze propriile calități pentru alegerea unei meserii. În același timp, educatorii sociali, cei care îi îndrumă și îngrijesc zi de zi, vor participa la grupuri suport, cu scopul de a-i ajuta pe copii să se dezvolte personal și profesional și să își regăsească motivația. De asemenea, Create Yourself, prin intermediului proiectului Descoperă, va pune bazele unei coaliții între ONG-urile care dezvoltă programe pentru copiii instituționalizați și autoritățile pentru protecția copilului, pentru a identifica nevoile reale ale copiilor și soluțiile la problemele acestora.
În implementarea, diseminarea şi promovarea proiectului ne sunt alături şi ne susţin DGASPC sector 3, 4 şi 6.
Parteneri media: StiriONG.ro, RomaniaPozitiva.ro, radioLynx.ro, Studentie.ro, BuzzCamp.ro, Sfatulparintilor.ro, Suntparinte.ro, Iqool.ro, deBunaVoie.ro, Blogunteer.ro, Studentdinprovincie, Agerpres.ro, Digi24.ro, Manager.ro, Gardinite.com, Asociatia Fluens, Imparte.ro, Voluntar.ro, Edusa.ro.

Bloggeri: Meseriadeparinte.ro, Talentedenazdravani.eu, Emilcalinescu.eu, Ralucauluiteanu.eu, Babymanager.wordress.com, Madalinaiancu.ro, Danielabojinca.ro, Ralucacojocaru.com, IleanaAndrei.ro.

Despre evenimentul de lansare a proiectului Descopera – Dezvoltare si suport pentru copiii si educatorii din apartamentele de tip familial au mai scris 3 bloggerite oficiale ale evenimentului: Raluca Cojocaru, Madalina Iancu si Ileana Andrei. Mai multe detalii puteti afla de la Sofia Frunza, care se ocupa de promovarea acestui ONG. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !