S-a furat mireasa

S-a furat mireasa a fost un film cu Jojo acum vreo 2 ani (nu l-am vazut, cica se gaseste pe youtube). Nu despre el voi vorbi acum, ci despre spectacolul de teatru cu acelasi nume de la Teatrul Apropo, in regia lui Radu Popescu.

Doi fosti indragostiti se reintalnesc dupa multi ani, ambii complet schimbati. El, dintr-un „Don Juan patologic” se transformase intr-o persoana singuratica, visatoare, pasionat de alpinism, care locuia in continuare in aceeasi camera de camin. Ea ajunsese jurista de succes, lucra intr-o mare corporatie si urma sa se marite cu seful ei. Pentru el, ea fusese doar una dintre cuceriri; pentru ea, el era PRIMUL din viata ei. Ce efecte va avea reintalnirea lor, cum se va termina totul veti afla doar ducandu-va la Teatrul Apropo, la spectacolul S-a furat mireasa.

Acum, cateva lucruri despre acest spectacol:

1. Spectacolul S-a furat mireasa s-a mai jucat si in alte parti, de exemplu la Godot. La Teatrul Apropo se joaca de putin timp.

DSCN3646

2. Este un spectacol ne-liniar, asa cum putine am vazut. Filme ne-liniare sunt cu duiumul, insa spectacole de teatru mai putine. Ma rog, ca sa ma exprim nitel mai oficial: spectacolul are o STRUCTURA neliniara. Acum sper ca m-am facut inteles.

3. Cateva cuvinte despre actori acum:

DSCN3652

– Camelia Pintilie, 25 de ani, a avut tangente si cu lumea filmului, jucand roluri mai mult sau mai putin importante in Weekend cu Mama, The Gift, Cu un pas inainte ori The Window. A terminat UNATC-ul in 2010 si masterul in cadrul aceleiasi universitati in 2012. Colaboreaza cu mai multe teatre, printre care Green Hours si Teatrul Act. In spectacolul S-a furat mireasa are un rol foarte bun, de actuala corporatista, femeie de succes cu dorinte de afirmare, care insa nu isi poate renega trecutul.

– Pavel Ulici are 26 de ani, a terminat UNATC-ul in 2011, neavand pana acum legaturi cu lumea filmului. In spectacolul S-a furat mireasa joaca extraordinar rolul visatorului si al (oarecum) neadaptatului in societatea actuala. Un ecologist ce sta la camin, merge cu bicicleta si nu a mai avut o relatie de 10 luni, din cauza unei intamplari absolut nefericite…

– Andrei Huțuleac, 23 de ani, a avut tangente cu lumea filmului printr-un rol secundar in filmul Sunt o baba comunista si prin dublajul la animatia Croods. A putut (si inca mai poate fi vazut) la multe teatre bucurestene, precum Godot, Bulandra, Green Hours, Metropolis ori chiar National. In spectacolul S-a furat mireasa joaca rolul unui corporatist incuiat, plictisitor si obsedat de jobul lui.

Regia este semnata de Radu Popescu, cel care a regizat si spectacolul Pinalti, despre care va povestisem acum cateva zile.

S-a furat mireasa este, per total, un spectacol bun, actual (mereu actual), cu o structura neliniara. Poate fi vazut la Teatrul Apropo, loc unde l-am vizionat si eu. Despre spectacol a scris si Victoria, ea avand in articolul ei nitel mai multe poze decat mine. Recomand cu caldura spectacolul, ca si teatrul Apropo, un teatru tanar, mic si simpatic 🙂 Salutari TEATRALE tuturor !

Comments

comments

2 thoughts on “S-a furat mireasa

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !