S-a deschis stagiunea 2013 la Teatrul Masca

Toamna se numara bobocii… Toamna se culege via… Este natural si firesc. Cum este la fel de natural sa se deschida si teatrele …

Vineri seara am fost la deschiderea stagiunii de la Teatrul Masca. Stagiunea 2013 la Teatrul Masca vine cu un specific: spectacole de gest. Prima oara am vazut un astfel de spectacol asta-vara, in Herastrau, la Festivalul Statuilor Vivante (atunci am vazut piesa O Scrisoare Pierduta + alte cateva mici scenete, acum am vazut Parcu – povestea parcului Cismigiu).

De ce mi se pare o decizie buna cea luata de Teatrul Masca? Simplu:

1. M-as bucura ca fiecare teatru sa aiba specificul sau. Sa merg la teatrul X pentru a vedea un anumit tip de spectacol. Fiecare teatru trebuie sa se evidentieze cu ceva.

2. Tipul acesta de teatru, cu statui vivante, este mult mai greu de pus in scena. Probabil timpul de repetitii este mult mai mare, iar efortul din timpul spectacolului este mult mai intens.

Ce imi mai place la Teatrul Masca? Pai imi place si atmosfera prietenoasa cu care te intampina. Alte teatre, mai cu traditie, te intampina cu o atmosfera atat de rece si neprietenoasa incat iti piere cheful de piesa …

Pana si sala, care arata mai mult a arena decat a o sala de teatru clasica, iti da senzatia ca nu te afli intr-un teatru oarecare.

In concluzie, s-a deschis stagiunea 2013 la Teatrul Masca, unde sunteti invitati cu totii. AICI aveti programul, iar AICI aveti cateva poze de la deschiderea stagiunii de vineri. Despre piesa Parcul, de vineri, a scris si Raluca. Pozele personale le-am inserat pe parcursul articolului.

Salutari TEATRALE tuturor si hai la stagiunea 2013 la Teatrul Masca ­čÖé

ps: M-as bucura sa vad mai multe articole despre teatre pe bloguri. Despre alte evenimente sunt articole cu duiumul, cand e un concert toata blogosfera explodeaza. Cand se deschide stagiunea la teatre (Teatrul Masca sau oricare altul) nu spune APROAPE nimeni nimic. O fi rusinos sa scrii despre teatru?

Comments

comments

One thought on “S-a deschis stagiunea 2013 la Teatrul Masca

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !