Rubrica noua: interviuri

Ce este specific unui jurnalist? Ce se intampla pe multe alte bloguri si la mine inca nu? Ati ghicit: interviuri. De ce interviuri?

Pai sa va zic cum sta treaba. Eu in general am idei putine si fixe. Ca-s bune, ca-s proaste, nu conteaza. Pentru mine toate-s bune asa ca merg mai departe cu ele. La unele renunt nu pentru ca nu ar fi bune, ci pentru ca nu-s apreciate la adevarata lor valoare. Iar eu am avut de la inceput in cap sa promovez oamenii care merita. Nu radeti, dar incepem cu oamenii pe care-i stim. Asa e corect (da, stiu, va ganditi la hashtagul cu pricina). Si pana acum am aplicat 2 metode:

1. Pe 8 februarie 2009 infiintasem rubrica sarbatoritul/sarbatorita zilei. O incepusem cu o minunata profa de la mine de la socio despre care am vrut sa auda cat mai multa lume. Am continuat-o ceva timp si ajunsese la un moment dat „piesa de rezistenta” a blogului. E adevarat, dintr-un exces de zel rubrica aia continea si articole negative. Pornise ca ceva pozitiv si ajunsese prilej de a face misto de anumite persoane. Nu ca acelea nu meritau, dimpotriva. Apogeul acelor heitareli a fost atins pe 8 aprilie 2011. Postarea a starnit ceva valva si din informatiile mele a ajuns si la destinatar. Lucru care m-a bucurat enorm.

2. Faza a II-a: guest-postingul. Pe langa bloggerii care scriu pentru a-si face reclama propriului blog (lucru deloc de condamnat) am gazduit si articole scrise de nebloggeri. Am avut o gramada de articole bune(da, surprize foarte placute) scrise de nebloggeri si ma mandresc cu faptul ca eu am tras de acesti oameni sa scrie la mine pe blog. Dau cateva exemple de articole:
Iulia Modiga si al ei articol triplu castigator al maratonului de guest-posting de pe 1 aprilie;
Nicoleta Preda si al ei articol despre culoarea negru;
Andreea Dulica si al ei articol despre superstitii.
Exemplele ar putea continua, am dat doar 3.
De la a scrie eu articolul despre o persoana am trecut la a da „microfonul” acelei persoane. Nu tot timpul are inspiratie, nu tot timpul „iese” si oricum va scrie pe un singur subiect.

Acum trec la a III-a metida: iau interviuri persoanelor care merita. Si incerc sa aplic aceeasi metoda: persoane pe care vreau sa le scot in fata, persoane care au ceva de spus. Si acum vreau sa ma ajutati voi cu cateva „sfaturi”:

1. Ati dori sa stiti dinainte persoana intervievata? Sau stric surpriza? Daca o stiti dinainte poate dati si 1-2 propuneri de intrebari. Nu stiu, n-o fi periculos sa anunt dinainte? Adica poate se razgandeste, poate se creeaza prea multa valva etc… #numazic

2. Din ce domenii ati vrea sa fie persoanele care-mi vor acorda interviuri? Stiu, veti zice bloggeri. E clar ca voi avea bloggeri. Voi avea SI bloggeri. Dar nu vreau sa ma marginesc la bloggeri. Asa ca astept propuneri…

3. Pentru inceput voi alege eu intervievatii, ulterior astept si propunerile voastre. Vreau sa testez terenul, sa vad ce intervievati au succes. De exemplu, dintre cunoscuti, pentru inceput ma voi axa pe cei plecati p-afara, care prin Anglia, care prin Norvegia, care prin Spania. Si mai vreau sa-mi propun sa fie cat mai diversificati: chiar daca vor fi bloggeri, macar sa nu fie bloggeri la rand foarte multi. Acum un blogger, acum … altceva. Diversitatea sa fie cuvantul de ordine.

4. Am scos programul blogului, insa intreb sincer: sa pun rubrica de interviuri ca saptamanala sau lunara? Adica sa fie ceva regulat, gen INTERVIUL SAPTAMANII? Sau sa fie „atunci cand e nevoie”?

Astept ajutorul vostru.

Si fiti pe faza, urmeaza cat de curand PRIMUL interviu din istoria blogului meu. O sa-mi spuneti voi ce si cum despre el

Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

6 thoughts on “Rubrica noua: interviuri

  1. Cred ca e periculos sa spui dinainte. Personajele se pot razgandi sau pot spune ca nu au avut timp sa-ti raspunda la intrebari, sau pur si simplu au uitat, am patit-o personal cu un artist. Evident ca mi-ar place sa citesc interviuri cu oameni cunoscuti din domeniul artistic sau jurnalisti, sau realizatori TV. Frecventa articolelor ar fi bine sa fie de unul pe saptamana, daca ai material . Astept faza de guest-posting pentru ca planific un interviu cu un cantaret foarte cunoscut atat din concerte live cat si din show-uri televizate. Deci succes, eu sustin aceasta initiativa.

  2. Ma iertati ca va deranjez,vin cu rugamintea la d-voastra sa publicati un articol umanitar despre copilul meu.Singura mea speranta sunteti d-voastra.Toate detaliile despre copilul meu le gasiti pe blogul umanitar:
    http://dorintilica.blogspot.ro/ .

    Va multumesc anticipat!

    Va rog frumos sa-mi dati un raspuns daca puteti publica articolul de care v-am rugat la adresa de e-mail tilicamariana@yahoo.com

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !