Romanii sunt frumosi – mars !

Despre campania Romanii sunt frumosi am aflat prima oara la RoBlogFest. Niste oameni (sot si sotie) veneau pe la participanti si-i puneau sa scrie o foaie mare de ce romanii sunt frumosi. Pai romanii sunt frumosi pentru ca … asa s-au nascut.

Pana mai vorbesc eu, sa va dau si niste poze (pe rand asa, presarate printre randuri):

Cu tipa respectiva am mai vorbit pe facebook (ramasese ca va scrie si ea un guest , dar n-a facut-o inca), si pe langa asta, fiind „friends” pe facebook, ii vad toate actualizarile. Si cu ocazia asta am observat ca aceasta campanie a avut-o in diverse locuri. A fost de exemplu la majoritatea (habar n-am daca toate) protestele, inclusiv la alea mari din ianuarie. Stiu ca era un banner care „ma enervase” pe mine: Jandarmii sunt frumosi. Habar n-am, oricat mi-as dori sa scriu un articol 100% de bine, nu pot afirma asta. Ma rog.

Peste tot pe unde merg cei 2 (habar n-am daca merg numai impreuna sau merg si separat) au chestia asta. Le place lor sa creada ca romanii sunt frumosi. Ce e interesant si curios este ca nu si-au facut inca un site. Doar cu facebook-ul nu cred ca rezolva. Fie si sa faca un blog gratuit, tot era un inceput. Sau poate-s io prea fan al blogurilor si consider ca astea rezolva pe toate.

Si acum vine partea frumoasa: urmeaza un mars (citit MARSH , nu-mi place sa scriu asa, dar pentru ca nu folosesc diacritice uneori sunt nevoit). Era sa zic mars de protest, dar nu e cazul. Ei nu vor nimic. Nici bani, nici macar dusmani (na, sa am si nitica rima). Ei vor ca la mars sa se arate mesaje de bine.

Au facut si un event pe facebook (ca tot ei sunt cu facebook-ul). Nu stiu daca or veni chiar atatia, dar anuntati, pana in acest moment, sunt 98. Cu mine cu tot.

Pentru cititorii fara profil de facebook (Se pare ca am, si trebuie sa-i respect si pe ei), redau in continuare comunicatul intreg:

„Frumos Marș, frumoase manifestări, frumoasă plimbare.

Sâmbătă, 15 Septembrie, suntem invitați la o promenadă de toamnă cu aromă de vară pe timp frumos, garantat de prognoza meteo. Ne așteptăm să fie prezenți oameni bucuroși de prezență reciprocă, fericiți de prilejul exprimării frumosului din ei prin creații proprii: o pancartă cu mesaj pozitiv, un balon vesel desenat, o panglică colorată, un instrument muzical artizanal duios armonios sau orice altă manifestare bine intenționată a creativității. Ținem să precizăm că acest marș nu este politic, de protest sau alte defulări, scopul său fiind experimentarea unei stări de bine comune. Cei ce nu sunt de-acord cu abordarea noastră sunt invitați la dialog cu organele de ordine.

Data: 15 Septembrie
Orele: 16:oo – 18:oo
Locație: Parc Al. Ioan Cuza (fost I.O.R.)
Traseu: Întâlnire la Fântâni (intersecția Str. Câmpia Libertății cu Str. Baba Novac) – Str. Baba Novac – Str. Constantin Brâncuși (până la Potcoava) – Str. Nicolae Grigorescu (până la metrou Titan) și Retur.

După marș, împachetăm recuzita și ne-ntindem la un picnic la iarbă verde.

Mda… frumos marș :)”

Pentru ca pe facebook a fost scris cu diacritice, l-am redat aici tot cu diacritice. Fac o precizare (pentru cine nu stie): acolo se ajunge cu 311, care poate fi luat de la Piata Rosseti.

Si tot mai am ceva de zis 😛 Initial vorbisem cu Adriana si o intrebasem daca pot sa vin cu o pancarta pe care sa scrie : EmilCalinescu.EU , Cel mai FRUMOS blog! Ea a zis ca da, atat timp cat e mesaj pozitiv. Apoi am stat si m-am gandit: de ce sa profit de o initiativa asa frumoasa? Asa ca voi veni si voi intra in spiritul ideei. Mesaje pozitive , sa ne simtim bine. Si cica mergem apoi si la un picnic (picnic de 100 de oameni? sa vedem ce-o iesi).

Si desi eu de obicei nu cer asta, acum cer (va rog): dati mesajul mai departe. Daca nu vreti sa dati articolul de pe acest blog (considerand ca-mi veti face reclama nemeritata), macar dati mai departe eventul.

Salutari MINUNATE tuturor si nu uitati: romanii sunt frumosi !

2 thoughts on “Romanii sunt frumosi – mars !

  1. Frumoasă iniţiativă! Nu pot ajunge şi eu la marş dar sper să se strângă mulţi oameni frumoşi, căci de proteste e ţara sătulă! În schimb voi ajuta cu un share!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !