Roman Teatral pe TVR 2

Ideea de teatru la TV se extinde. De data aceasta televiziunea publica este cea care instiga la cultura. Urmatorul spectacol pe care vom avea privilegiul sa-l vedem este Roman Teatral pe TVR 2, luni, de la 20:00. Eu am avut privilegiul sa vad acest spectacol proiectat, in avanpremiera, saptamana aceasta, la Teatrul Metropolis.

Spectacolul este despre un sistem care iti comanda totul, iti impune totul: cand sa mori, cum sa mori, de ce sa mori. Un tanar scriitor primeste propunerea de a-i fi pus in scena romanul sau. Nici banii pentru care fusese intelegerea initiala nu sunt atatia, si nici piesa efectiva nu va fi exact dupa dorinta lui. Sistemul te obliga sa fii asa cum isi doreste el sa fii, nu conteaza ce dorintele ori aspiratiile tale.

Regia este semnata de Vitalie Lupascu. Distributia: Marius Stanescu, Mihai Constantin, Mihai Dinvale, George Ivascu, Daniela Nane, Armand Calota, Crina Muresan, Serban Georgevici, Ioana Visalon, Constantin Barbulescu, Adrian Valcu, George Lungoci, Mihai Razus, Cristian Tabara.

Spectacolul este facut special pentru TVR, putand fi vazut luni seara, la 20:30, pe TVR 2. In fiecare luni seara avem un spectacol de teatru, unele sunt din arhiva TVR-ului, altele sunt spectacole cu actorii de acum, filmate special pentru a fi date la tv. Initiativa buna a televiziunii publice, merita apreciata si incurajata.

A fost o atmosfera interesanta marti, la vizionarea in avanpremiera a proiectiei (multumiri Prietenilor TVR pentru invitatie). Eram intr-o sala de teatru, spectacolul fusese filmat acolo, insa in fata mea aveam doar un ecran pe care rulau imaginile. Sunetul era insa de-o calitate foarte buna (comparabil cu cel dintr-o sala de cinema), asa ca te simteai in mijlocul actiunii. Ma gandesc ca cinematografele ar putea introduce in programul lor si spectacole de teatru filmate (Eventual din strainatate, spectacole la care publicul roman nu ar avea, altfel, acces). Cine se ofera? ­čÖé

Asadar, Roman Teatral pe TVR 2, luni seara de la 20:00. Nu ratati ­čÖé Salutari TEATRALE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Roman Teatral pe TVR 2

  1. Pingback: Roman Teatral pe TVR 2Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !