Rochii de seara

Rochii de seara = eleganta. Rochii de seara = bun gust. Si totusi, pentru unii, rochii de seara inseamna ceva ciudat. Cum insemna pentru mine acum multi-multi ani.

Sa vedem: eram in clasa a VIII-a. Si venise balul de absolvire al scolii generale. Facut la Intermacedonia, crasma cartierului. D-atunci a intrat in traditia mea acel local.

Pentru prima oara am vazut la colegele mele rochii de seara. Uau, da ce dracu’ mai sunt si astea? Adica nu puteau veni si ele in fuste? Sau na, in pantaloni? Nu blugi, niste pantaloni nitel mai eleganti. Ce dracu’ e cu chestiile alea pana-n pamant de care se impiedica fetele? Ciudat.

Au trecut anii, a vedea fete /femei imbracate in rochii de seara nu mai este, nici macar pentru inapoiatul de mine, ceva nefiresc. Am aflat si eu care e utilitatea lor, de ce se poarta si ca ele de fapt arata rafinament. Si eleganta. Si ca o femeie poate fi sexy si provocatoare chiar si intr-o rochie de seara. Da, exista si rochii de seara sexy. Si nu toate de prost gust (desi sunt multe de genul).

In acest context, nu m-a mirat deloc sa aflu ca exista magazine specializate de rochii de seara (ca de exemplu: acesta ori acesta ). Pe langa toate zdrentele care se vand prin magazine, un magazin specializat pe rochii de seara este o oaza de eleganta. Bine, atat timp cat isi respecta statutul si vinde chestii de bun gust. Pentru ca in categoria rochii de seara poate intra si o chinezarie ieftina din polyester.

A, si inca ceva: nu mai vreau sa vad, sub nicio forma, persoane ducandu-se la servici in rochii de seara. Mi-a povestit un amic o faza: cica urmau sa mearga cu totii la o petrecere. Una d-aia fitoasa. Si s-au pregatit cu totii. Iar fetele, la 9 dimineata, erau in rochii de seara. Oare nu era de preferat sa se duca sa se schimbe undeva? Nu stiu, doar intreb…

Apropo, articolul, ca sa fie in ton cu tematica, este scris seara. Noaptea chiar (e 1:04 AM acum).

Asa ca … salutari DE SEARA tuturor!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !