Robocop

Despre Robocop va scrie amicul meu Trif, cel care a scris ultima oara, pe blogul meu, un articol despre filmul Tokarev.

Inainte de vizionarea Robocop am si facut o poza cu el, sa stie lumea cum arata la fata 🙂

Unul dintre politistii copilariei noastre revine pe marile ecrane.  Remake-ul era anuntat din 2005 dar se pare ca 2014 a fost anul lansarii. Ne gasim intr-o era controlata de corporatii, unde dronele marsaluiau prin teatrele de operatiuni militare. The Dreyfuss Act era amendamentul congresului care nu permitea folosirea masinariilor pentru asigurarea securitatii cetatenilor din statele unite.  In 2029 populatia privea cu ostilitate noile proiecte prin care se dorea ca robotii sa patruleze prin marile orase pentru siguranta lor. Omnicorp, compania care detinea monopolul in randul roboticii a reusit sa elaboreze un nou produs pentru law enforcement combinand omul cu masina.

Ofiterul Alex Murphy este inclus in acest program dupa ce este ranit sever intr-o explozie orchestrata de politisti corupti. Revine pe strazile din Detroit cu noile sale abilitati si isi da toata silinta in combaterea infractionalitatii.

Dupa 27 de ani justitiarul de tinichea revine spre deliciul nostalgicilor. De data aceasta este adaptat realitatii tehnologice de astazi. Vedem cum eroul nostru este manevrat de pe tableta si cum computerele incep sa detina controlul. Observam aceeasi tema centrala judecata si moralitate vs tehnologie.

Pelicula este regizata de José Padilha , scenariul apartine lui David Self, rolul principal este interpretat de Joel Kinnaman, in distributie ii mai gasim pe: Gary Oldman, Michael Keaton, Abbie Cornish, Aimee Garcia, Samuel L. Jackson si altii care au contribuit la punerea s.f.-ului pe roate.

Acum sa vedem indulgenta site-urilor consacrate in materie de film: Imdb ofera un rating de 6.9 iar rottentomatoes.com un tomatometru de 48% cu o audienta de 97 %.

In tara noastra Robocop este distribuit de Forum Film România, premiera va avea loc astazi in marile cinematografe. Iubitorii de filme cu eroi cu puteri speciale se pot bucura de el.

Despre Robocop eu zic doar atat: film bun, merita vazut, recomand Imax-ul pentru efecte sporite (este IMAX 2D, nu 3D). Pentru mine a fost o surpriza placuta (in special pentru ca remake-urile nu sunt chiar pe gustul meu). Salutari CINEFILE tuturor!

3 thoughts on “Robocop

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !